AfterDawn Forums

Help! Have erased 360 drive and flash didnt work

This discussion thread has 20 messages.

#1
I have tried to flash my liteon drive with the stock firmware provided with the LT files. I used the orig bin as the target firmware. However i erased the drive without cycling it properly and now the drive doesnt respond at all!
Jungleflasher doesnt detect it anymore...oh and it doesnt open!
I do have the original drives keys and bin files saved though!

Yes im a muppet i know! But flashing the thing seemed more fun than actually playing it!
▼▼ This topic has 19 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
use this guide click me

Come talk with us on efnet at #elitemods !!! or just click ME

ALSO, DO NOT SEND ME MESSAGES ON LIVE REGARDING MODDING CONSOLES, OR HOW I PLAYED A CERTAIN GAME EARLY. I WILL NOT RESPOND. I WILL INSTEAD DELETE YOUR MESSAGE, AND BLOCK ALL COMMUNICATION FROM YOU. JUST SEND ME A PM ON HERE.
#3
Google/Get the latest dosflash, should be 1.8 I think, and use that to get it working again.

Edit: Doh! Use the guide above!
This message has been edited since its posting. Latest edit was made on 27 Jan 2010 @ 10:24

XBOX Halo Ed. = DuoX2 w/250gb HD
Xbox 360 Red Elite 120GB HDD = no-stealth 1.6 & XBReboot V3 & 1TB usb hdd
PS2 Slim = freemcboot v1.8 - PSP Black Slim = 5.00m33-6
Wii = w/ Blue XCM ii-case, Wiikey2 & softmodded
#4
....always the guys on afterwan that save my bacon!

Thanks peeps
#5
ok so my drive is screwed right now... do i try and put the original firmware back on first or what?
#6
i mean when the instructional says rename the firmware that jungleflasher made im i to take that as meaning the dummy bin file?
#7
i think i used the cfw file. just name it to 'hack' or something short so dosflash doesnt give you some lame error.

Come talk with us on efnet at #elitemods !!! or just click ME

ALSO, DO NOT SEND ME MESSAGES ON LIVE REGARDING MODDING CONSOLES, OR HOW I PLAYED A CERTAIN GAME EARLY. I WILL NOT RESPOND. I WILL INSTEAD DELETE YOUR MESSAGE, AND BLOCK ALL COMMUNICATION FROM YOU. JUST SEND ME A PM ON HERE.
#8
when i clicked on 'get dummy from ixtreme' i got several files

dummy.bin
identify.bin
inquiry.bin
key.bin
serial.bin
i take it those are supposed to constitute my original hacked firmware???

would that mean that dummy bin is the one im supposed to use as its the largest?
#9
yea use the dummy. load the dummy.bin as source in the main tab of JF. then load the version of LT for your FW in target, click spoof to source, save that file to your desktop. then rename that saved file to 'hack' then put that on your usb stick to use with dosflash.

Come talk with us on efnet at #elitemods !!! or just click ME

ALSO, DO NOT SEND ME MESSAGES ON LIVE REGARDING MODDING CONSOLES, OR HOW I PLAYED A CERTAIN GAME EARLY. I WILL NOT RESPOND. I WILL INSTEAD DELETE YOUR MESSAGE, AND BLOCK ALL COMMUNICATION FROM YOU. JUST SEND ME A PM ON HERE.
#10
ok i think ive right royally f'd up the drive

Tried following the above guide and in dosflash i get:

MTK vendor intro failed on port 0xd200

...when i do get chose option 9 which is the drive it just says

Unknown flash chip!
#11
have a look at this thread from yesterday, guy had the same issue you are having now click me NOW

Come talk with us on efnet at #elitemods !!! or just click ME

ALSO, DO NOT SEND ME MESSAGES ON LIVE REGARDING MODDING CONSOLES, OR HOW I PLAYED A CERTAIN GAME EARLY. I WILL NOT RESPOND. I WILL INSTEAD DELETE YOUR MESSAGE, AND BLOCK ALL COMMUNICATION FROM YOU. JUST SEND ME A PM ON HERE.
#12
lol i think because i was a little slow the console powered of and it got stuck on writing a bank
#13
thats why you are suppose to have your a/v cables plugged in when powering via 360

Come talk with us on efnet at #elitemods !!! or just click ME

ALSO, DO NOT SEND ME MESSAGES ON LIVE REGARDING MODDING CONSOLES, OR HOW I PLAYED A CERTAIN GAME EARLY. I WILL NOT RESPOND. I WILL INSTEAD DELETE YOUR MESSAGE, AND BLOCK ALL COMMUNICATION FROM YOU. JUST SEND ME A PM ON HERE.
#14
damn im a muppet1

#15
OK guys i have created a bootable usb and put on it my firmware l-o-erase, firmware and dosflash..

Have got the drive to respond. HOWEVER i can erase the drive but when its comes down to writing the banks it freezes on bank 0 via dosflash. EG

bank 0 ...-

It just stays there!
#16
Wiiman50 Suspended due non-functional email address
This is normal dude. Just use flashdos32 and choose the firmware that your spoofed with the proper cd key and you should be good. This is very common with the 83's drives that were released around summer time.
#17
dammit even dosflash 32 freezes on me...wtf.

Ive tried moving my sata card around on mobo but its like brining a knife to a gunfight!
i think maybe i should try and use another bin file or sometrhing
This message has been edited since its posting. Latest edit was made on 29 Jan 2010 @ 10:34
#18
have fixed it!!!!!!!!!!!!

put on orig files from lt however the ban hammer has struck....

may aswell stick on lt so i can play whatever i want..never used live anyway:D
#19
lol ive got this flashing gig sussed now....

As soon as i swapped my sata card to another slot on mobo its started writing fine!

But when i wrote the orig bin on i couldnt get the drive into vendor mode to flash it with LT, not through jungleflasher, not through dosflash 32.

So just used created a bin file via jungleflasher and saved it to usb....booted via USB used l-o-erase to get to ff72 (or whatever it is and flashed via dos flash 16 and worked a treat!

Have been banned from Xlive but dont give a shit as i hated online anyway, didnt have an subscription either.

Thanks to the guys on afterdawn for the help youve given, when other snooty sites didnt even bother replying because i wasnt as clued up on this as more experienced scene ppl!

Thanks again afterdawn you guys rock!
#20
Yeah ive done the same thing with my lite on,i dnt think my via card was done properly coz my windows 7 fails, so when i went to write it came up with writing bank 0.. and the no response, im trying to fix it on another computer with xp, and of course it wont detect my drive, dos better work
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.