AfterDawn Forums

Configurable USB Loader issue!

This discussion thread has 7 messages.

#1
I know this has probably been answered several times but I will be honest I didn't know what to put in for a search because mine is so specific...so I am sorry ahead of time.

So my problem is that when I choose the option to open up my game the whole loader just freezes up after I select "Start game"

This is what it says as it hangs up:

"Booting Wii game, please wait...

Switching to IOS222 for FAT support.
IOS(222) mload ..[NTFS]..."

I am using a softmodded Wii v.4.1, Conf. Usb Loader v.52b3, waninkoko's 249, and hermes 222 and 223, and a Lacie 250GB NTFS hard drive

Thanks in advance!
▼▼ This topic has 6 answers - they are below this advertisement ▼▼
AfterDawn Advertisement
#2
I have a similar issue, everytime I try to load the CONFIGURABLE USB LOADER the screen turns black and then goes back to Wii's main menu. Is this because my USB Flash drive is not compatible?

Everything's else on Homebrew works just fine.
#3
So far it looks to be an issue with the PNG pictures downloaded for the covers.Go into your SD card and look in usb loaders file...then the covers. I would erase all the files except the default no image pictures,then download again as there will be a bunch of extra covers. after you download try again.If it happens again then back to the SD card and look at all the pictures and if any of them are not complete(half a picture or black lines through) then erase just that file. Make sure you check all the pictures!

Im not sure if this is a bug in the USB loader or an issue with the download site.
#4
Originally posted by Mickrox:
I know this has probably been answered several times but I will be honest I didn't know what to put in for a search because mine is so specific...so I am sorry ahead of time.

So my problem is that when I choose the option to open up my game the whole loader just freezes up after I select "Start game"

This is what it says as it hangs up:

"Booting Wii game, please wait...

Switching to IOS222 for FAT support.
IOS(222) mload ..[NTFS]..."

I am using a softmodded Wii v.4.1, Conf. Usb Loader v.52b3, waninkoko's 249, and hermes 222 and 223, and a Lacie 250GB NTFS hard drive

Thanks in advance!
As Digital2d stated this could be an issue with covers. This happened to my brother before. What he did was deleted all covers from the UDB Device:usb-loader/covers directory.

Then he redownloaded all covers and it worked again.

Try this and see if it works. If it doesn't work then try deleting the usb-loader folder and replace it with the original usb-loader folder that came with the CFG USB Loader files you downloaded to mod the system.


#5
Originally posted by rjim_36:
I have a similar issue, everytime I try to load the CONFIGURABLE USB LOADER the screen turns black and then goes back to Wii's main menu. Is this because my USB Flash drive is not compatible?

Everything's else on Homebrew works just fine.
Either the USB Device isn't set up properly or you have a device that is not compatible.


#6
I got it fixed...I had to downgrade hermes 222/223 v5 to v4. I also had to add "ios=222-mload" to config.txt.

Thanks guys!
#7
I just recently went into the SD card from my computer and deleted the covers that didn't show, now it works great great. Thanks and hope this helps someone else!
This discussion thread has been automatically closed, as it hasn't received any new posts during the last 180 days. This means that you can't post replies or new questions to this discussion thread.

If you have something to add to this topic, use this page to post your question or comments to a new discussion thread.