1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

1.5 or 3.4 custom firmware

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by random999, Jun 1, 2007.

  1. random999

    random999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I've been away from the PSP scene for about a year now, and I'm still running 1.5 firmware. I've been reading alot of good things about Dark Alex's custom firmware and was thinking of upgrading. Before I do so, what are the advantages and disadvantages of upgrading? Will there be any apps that I can't run on 3.4 that ran on 1.5?
     
  2. haxer00

    haxer00 Guest

    not, you can run all the apps that work on 1.5 and will still work on 3.40 OE-A but you can run ps1 games on 3.40 OE-A aswell!
     
  3. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Fully customizable xmb, background, waves, sounds. Without the hassle of devhook. Recovery to 1.5 in case of semi-brick. Also all of the added perks sony had thrown in, like web browser, ps1 support, full-res video, easier file system.

    Here's the link to easy installer for 3.40OE:
    http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/500493

    Edit:
    P.S There is no con :D
     
    Last edited: Jun 1, 2007
  4. random999

    random999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Awesome! Thanks!
     
  5. glenquag

    glenquag Regular member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Also you can play ISO's easier. Just drop em' in the ISO folder in the root of your memory stick.
     
  6. kmvguy83

    kmvguy83 Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i was gonna ask exact same question as the origial poster.

    if there is no downside to custom firmware, why would some people with multiple psp has one of them 1.5 and other one custom firmware, i dont understand that part.

    i personally have 2 so i can beat my wife's ass on bomberman multiplayer mode. LOL
     
  7. scott2k7

    scott2k7 Guest

    devhook is old... really old...
    beat ur wife on multiplayer lmfao!
     
  8. Jay382

    Jay382 Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    how do I downgrade 3.40oea to 1.5 because I am not able to play tekken
     
  9. random999

    random999 Regular member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    Messages:
    103
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Tekken works. I'm playing it right now.
     
  10. scott2k7

    scott2k7 Guest

    is it the ps1 game?
    if ur dat bothered go back to 3.03oe-c
     
  11. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can you guys help me downgrade from 3.40 oea to 1.5, i have googled it and cant seem to find a solution. Help plz.
     
  12. scott2k7

    scott2k7 Guest

  13. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Because some ISO games wont work, like Tony Hawks Project 8, Need For Speed Most wanted/Carbon,And Vice City Stories.
     
  14. schism123

    schism123 Member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    did you try disabling "use no umd" in recovery mode?
     
  15. scott2k7

    scott2k7 Guest

    yer most wanted and vcs work on my psp
     
  16. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yes, I disabled those but what happens is when I start up Tony Hawk it loads to about 25 percent and it freezes, somtimes it freezes with the mem stick light on. Then after about 15 seconds it turns off. And With Most wanted it asks if I want to enable the autosave and either way yes or no it just freezes and doesnt turn off. Pretty much same thing with Carbon too. any advise? I just downgraded from 3.40 oea back to 1.5 and I am back up to 3.40 oea again but from a different website. So I dont know if they will work now.
     
  17. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Might be a memory card problem. Do you have another one you can try?
     
  18. psp1515

    psp1515 Regular member

    Joined:
    Apr 29, 2007
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Cant be my memory stick all my other games work, The Godfather, Dragon Ball Z, Call Of Duty, Practical Intellagence, Socom Fireteam Bravo, all work but those games dont. Now i just put Tony Hawk on again and it seys "The game cannot be started. (80010002)

    My memory stick is 2.0 GB SanDisk Memory Stick PRO Duo, Magic Gate, blah blah blah.
     
  19. blackvamp

    blackvamp Regular member

    Joined:
    May 3, 2007
    Messages:
    1,173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    In advanced settings, make sure all 3 options are off.
     
  20. scott2k7

    scott2k7 Guest

    dragon ball z haha lol made me laugh
     

Share This Page