1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

3.03 oe-c how do i play iso back ups?

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by mjf3, Feb 7, 2007.

  1. mjf3

    mjf3 Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi upgraded to 3.03oe-c, i have some recent iso games.
    How do i get them to play?
    what folder in my memory stick do i use? at the moment i get the game cannot be started, the data is corrupt.
    do i need devhook?, i thought i didn't.

    Please could do with some knowledge!!
     
  2. sinsaint

    sinsaint Guest

    3.03/03 oe firmware doesnt require devhook any more, thats the beauty.

    your iso/cso files should go somewhere like.

    f:/ISO

    create a folder on the root called iso and put them their, then to run them they will be in the memory stick option on the game option on the XMB (psp menu)
     
  3. Kurrpt

    Kurrpt Member

    Joined:
    Feb 8, 2007
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    so, if I upgrade from 3.02B to 3.03C, all i have to do is create a folder named ISO


    place that on the drive, like F:\ISO, and then just put whatever iso for the UMD in that folder, and I'm set?
     
  4. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yup. All dark alex releases from 3.03 onwards just require you to put the ISO in the ISO folder, it can then be run from the XMB.

    It really is the shiznit XD
     
  5. meikleg

    meikleg Member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i am doing as you all say but all i can see is the front cover of the game.i press the x button and the game goes blank. when i press the home it asks if i want to quit the game.any ideas what i'm doing wrong???
     
  6. djkouza

    djkouza Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I too get just a blank screen after selecting the ISO, anybody know what the deal is?
     
  7. ElXando

    ElXando Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I place games in the ISO folder but don't even see them under the Memory Stick option on 3.10 OE-A'!
     
  8. Eisherz

    Eisherz Active member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,831
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    78
    To the two newbies: You got a game UMD in your drives, haven't you?
     
  9. djkouza

    djkouza Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah I had a UMD in the drive, but did find out that I had to disable the NO-UMD in the custom bios for it to work.. (I'm actually just upped to 3.10 OE) But then everything went smooth. I can load all my ISO's now, and everything is good, hope turning NO-UMD off in the recovery menu will help everyone else. (Hold R while cold booting for recovery menu)
     
  10. pn0yb0i

    pn0yb0i Member

    Joined:
    Feb 22, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Have you tried Initial-D, or StreetFighter Zero? These are going black screen on me.
     
  11. tomsk00

    tomsk00 Member

    Joined:
    Mar 1, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi I just upgraded from 1.5 to 3.03oe-c all my old iso's and new e.boot's work fine. My problem is I have tried to make on iso from psp_game Sid meiers pirates, it makes an iso but when I put it in the psp iso fold it says 'there are no games.
    Can anyone help !
     
  12. Wyclef

    Wyclef Member

    Joined:
    Feb 2, 2004
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey... I thought I'd ask under this topic because it's kinda related...

    I have an actual UMD backup ("dump") of Vice City Stories, which is about 1.5GB. I compressed it to a CSO, and it came to about 900MB (still way too much, but anywhoo...). My problem is that gameplay is very jerky due to the PSP accessing the Memory Card. Is there something I can do or is it a common "fault" with memorycard-running games / especially streaming ones like this? I have a 4GB Sandisk Gaming card.
     
  13. ElXando

    ElXando Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    CSO files load slower due to compression, Try just the iso file.
     
  14. coolsumit

    coolsumit Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey um sryy i did not get what to do when you said to go to some menu and do NO UMD ... i am new and dont understand how to do this so can sumone please tell me how to do this...thank you
     
  15. ElXando

    ElXando Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Fully turn off your PSP (hold power button till its off, dont just flick) then turn it on again while holding R to enter recovery mode. Now go to configuration and the No-UMD option is in there.
     
  16. kangkane

    kangkane Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    can anyone post a link to a legit dark alex custom fw 3.03 I am a total newbie to this so bare with me
     
  17. ElXando

    ElXando Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    get them at www.dark-alex.org
     
  18. kennel90

    kennel90 Member

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi. i have FW 3.10oe a' and i only have had it a day. when i try and load my iso, it shows me a picture on the GAME memory stick but when i load it the screen just goes blank. i have got a umd in the psp and i have checked that the use NO-UMD is disabled. please help. this is my first ever open edition fw and i would love for it to work. thanx in advance. it would really be appreciated.
     
  19. chanman1

    chanman1 Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2006
    Messages:
    1,705
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    what game?
     
  20. ElXando

    ElXando Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2007
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Go back to recover menu and then go to advanced > advanced configuarition and turn on plain modules in iso/umd. Also, what memory stick are you using? Some don't work so well. I currently have a Lexar and that only ever works half the time.
     

Share This Page