1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

3.03OE-C ISO Problems

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by s4forlife, Mar 5, 2007.

  1. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi, i have a psp with 3.03OE-C and have put my isos in the iso folder on the root of my memory stick. i have a game inserted but it is the demo disc that came with my psp, does anybody know what the problem is?
     
  2. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Make sure you set "Use no UMD" to disabled in recovery mode->configuration

    I dont think the demo disk will work as it is a multi content disk. Try a game

    1 sec while i find my demo disk and i will confirm...
     
    Last edited: Mar 5, 2007
  3. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    are you sure i cant use a demo? ive done all the neccessary glitches in recovery. the only problem is ive give my only game to a mate so he can downgrade his psp ( the game is gta lcs unpatched btw)
     
  4. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I stand corrected, the demo can be used (currently using it)

    Check your ISO's are either ISO or CSO format, not DAX. Other than that you must have an incorrect setting in the recovery menu somewhere
     
    Last edited: Mar 5, 2007
  5. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the isos im using are ok because i used them when i used devhook, also does the fact ttha i formatted my mem. stick thus deleting the dxar files affect anything. i only hav an iso folder on my Ms. i still cant find the games under games>memory stick in my psp. can u give me a list of settings or something please?
     
  6. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You only have an ISO folder on your MS?? You should have a lot more than that or was that a typo?

    One sec ill list off my settings
     
  7. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    no i only have an iso folder tahts it
     
  8. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Configuration:
    Disabled
    Enabled
    1.5 Kernel
    Disabled
    Disabled
    Disabled
    Disabled

    Advanced->Advanced Configuration:
    Disabled
    Disabled
    Disabled
     
  9. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    theres your problem then, format your stick using the PSP not your pc
     
    Last edited: Mar 5, 2007
  10. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh, thanks mate, your a legend, thanks a lot man!
     
  11. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No prob dude, it working now?
     
  12. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeah, thanks man, another question ive been reading on these boards that some psps get bricked 2 weeks later, could this happen to mine?
     
  13. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    By what? :S

    Once you have a OE firmware the PSP is 90% brick-proof anyway because of the recovery menu
     
  14. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i think it was a semi brick where once u go 2 usb connection it freezes
     
  15. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Never heard of that mate, and as i said it would be easy to fix anyways. Most bricks are caused by people modifying files in the flash memory anyway.

    Been using OE for nearlly 3 months now and no probs so far.
     
  16. s4forlife

    s4forlife Member

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok, thanks for all the help
     
  17. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No probs
     
  18. edjazzie

    edjazzie Member

    Joined:
    Dec 13, 2006
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I download ratch and clank and it is not working in the rar file there are 31 psy-rcsm.rar and many other files psy-rcsm.r30, psy-rcsm.r31... and another psy-rcsm.sfz,... the thing is when i stract any of the psy-rcsm.rar i find the iso... but the iso just dont work, i tried converting to cso. but didnt work either. AND ALSO I HAD A GTA.ISO THAT WORKED FINE BEFORE IN 3.03 OEX BUT KNOW WITH THE 3.10- OEX IT IS NOT WORKING.DO YOU GUYS KNOW ANYTHING ABOUT THAT???
     
  19. bombadilo

    bombadilo Member

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    not sure if this is the right place to post this as i've already posted the same problem elsewhere - anyway here goes:

    i had a v1.5 psp and a 1Gb mem card. Using devhook 0.46 I was able to play all my iso’s & cso’s without any problems.

    I then bought a 4Gb card and upgraded to 3.03 OE-C using hexitnow’s winstaller.

    I now have probs playing some iso’s and cso’s on both cards. If there was a problem with the rips then surely they would not have played on devhook 0.46 previously ?

    Is there a recovery setting that I need to adjust to play these games ?

    I formatted both the 4Gb card and the 1Gb card using the psp

    I put the games into the iso folder, and have a umd in the drive.

    the game icon appears but they do not seem to load when I click X – sometimes it just says ‘loading’ and hangs there forever, sometimes the screen just goes blank. other games play no probs ?

    another different problem I had was a game played really slowly just like a game would play on a pc if the RAM was low ?

    and another game said “game could not start 80020148” ?

    my config reads as follows:

    skip sce logo (disabled)
    hide corrupt icons (enabled)
    game folder homebrew (1.5 kernel)
    autorun program at psp/game/boot/eboot.pbp (disabled)
    use noUMD (enabled)
    fake region (disabled)
    free UMD region (disabled)

    speed in XMB and UMD/ISO currently 222

    I have tried altering region to see if that helped iso’s or cso’s but it had no effect.

    Any help would be much appreciated folks
     
  20. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ahh that old chestnut :)

    Turn "Use no UMD" to disabled, and put ANY umd game into the drive. Then run the iso.

    That sorts this problem out 99% of the time bomba, post back it it doesnt work for you
     

Share This Page