1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

360 Hitachi Firmware Help!

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by EliteXero, Jan 27, 2007.

  1. EliteXero

    EliteXero Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey, I've modded my Samsung drive before, so my sata works, so it can't be that. I'm trying to flash my friend's hitachi drive and 360 firmware toolbox 3 can dump firmware, but when I do a checksum validation on the firmware, it says it doesn't match. Ive retried putting it back to mode b and starting all over and its still doing it. ANYONE, do you have any idea what's going on?

    Please help! thanks:)
     
  2. EliteXero

    EliteXero Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Has anyone run across this issue at all? Please, I'm so stuck!
     
  3. PS2Menace

    PS2Menace Regular member

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    2,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Are you trying to flash a 0078? If so, then you need to use firmware toolbox 3 like you are doing. If any other model
    then extract opa 2.3 stealth rev 2 to the c:\ drive
    click start, run and type in cmd.exe
    in dos type
    cd\
    c:
    flash 23s.bat "x" 1234
    where X is the drive letter windows assigns the hitachi.

    Anymore problems can be solved by looking in the hitachi backup/burn/mod tutorial on the top of this thread.
     
  4. EliteXero

    EliteXero Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm doing it to a 0078fk, so yes, but everytime I extract the firmware it doesn't checksum. I was wondering if anyone ever came across this before, as there's nothing about it in the pinned thread.
     
  5. EliteXero

    EliteXero Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Its still doing it. Any idea why it's not dumping the proper firmware? I inserted like 3 different games and DVDs and it's still not dumping proper checksum'd firmware. :/
     
  6. PS2Menace

    PS2Menace Regular member

    Joined:
    May 1, 2006
    Messages:
    2,825
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You must use a VIA chipset in order for it to dump correctly. I don't think SIL chipsets will work.

    So... next ?
    What chipset are you using for your sata card or motherboard sata ports?
     
  7. EliteXero

    EliteXero Member

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It's a JMicron controller. Thing is, it worked for the samsung flashing. Is the hitachi one specific to via only?
     

Share This Page