1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

a8n32-sli deluxe won't boot/post

Discussion in 'PC hardware help' started by neojapan, Jan 27, 2007.

  1. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I recently had a problem with my mobo,at first it would freeze up then it just would not post,it would turn on(heatsink,graphics card,hard drive)but no display,so naturally I started to check everything.I bought another psu still nothing,I bought another graphics card,nothing I tried each of the ram in different slots nothing,so I RMA the board received my new one and it posted for about 5 seconds theen it froze on the asus logo screen and then never posted again(but everything lights up)any suggestions would be appreciated thank you

    p.s.I tried to reset the cmos but still got nothing
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,009
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    try the board outside of the case with none of the drives attached.
     
  3. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I tried that also,everything lit up but no display
     
  4. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the only thing left is the cpu but when I received the new board it posted for about 5 seconds then froze then would not post after that
     
  5. gilbert06

    gilbert06 Member

    Joined:
    Jan 28, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i had a problem like this once but mine was becuase my ram chip had come lose
    maybe your ram chip has gone it would explain why there is no screen because during post the graphics uses memory from the ram
     
  6. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I tried both I have 2x1Gb sticks of ram on all 4 slots still nothing
     
  7. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    any other suggestions
     
  8. The_Fiend

    The_Fiend Guest

    Have you checked the CPU, is it properly seated, no damaged pins, etc ?
     
    Last edited by a moderator: Jan 28, 2007
  9. neojapan

    neojapan Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2004
    Messages:
    252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah I checked that also ,does anybody know how to check a cpu to see if its working(alive)
     
  10. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,009
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    could try another motherboard or get a pci diagnostic card which cost about $30-60.
     

Share This Page