1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Abit AV8 Motherboard

Discussion in 'PC hardware help' started by aquachap, Apr 29, 2005.

  1. aquachap

    aquachap Member

    Joined:
    Jan 9, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi all

    A bit ne to building my own pc, but I have given it a good go.

    I am using a Abit AVA with an Athlon 3000+ 62 and an Abit AGP - when I plug the Monitor (from my HP Pavilion) in to the graphics card - I get no bios and no signal.

    Is there a port on the motherboard I can use for the monitor?

    Aqua
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    does motherboard have video connector on backside of case? check that the cmos jumper is in normal & not clear mode according to manual. does the cpu fan spin? remove all cards & ram except for videocard & 1 stick of ram. remove all data cables from motherboard & reseat the powercable to motherboard
     
  3. jaydeeX3

    jaydeeX3 Guest

    how long you had the card?????if your motherboard has integrated video and it works off that , u may have a bad or faulty video card....post back..
     
  4. aquachap

    aquachap Member

    Joined:
    Jan 9, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Unfortunately the motherboard does not have on board graphics.

    Any other ideas on how I can test the board?

    Aqua
     
  5. haimback

    haimback Regular member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Did you follow the instructions ddp gave you? when you turn power on do you get any results at all?
    Is your power suplly sufficent to power your new board and video card?
     

Share This Page