1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ACTIONTEC ROUTER PORT FORWARDING ADVICE

Discussion in 'Windows - P2P software' started by badgerboy, Feb 21, 2005.

  1. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have an Actiontec 802.11b Wireless Router Model # R3010UW but I don't know how to open the ports so that I can maximise my download speeds using bit torrent.

    I use Bit Tornado and the torrent never turns green which means that my speeds aren't the best they can be.

    I would appreciate it if someone could give me a set of instructions that would help me do this.

    Thanks in advance
     
  2. -LoNeR-

    -LoNeR- Active member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
  3. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I've already went in here and used the Advanced setup to try to forward these ports through the routers IP address (192.168.0.1)

    Is that wrong? and do I need to use the actual computers IP address?
     
  4. -LoNeR-

    -LoNeR- Active member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    hmm i don't have a router so i am not particularly sure hmm, has anything improved?
     
  5. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    What an idiot I am!!!

    I was forwarding ports in the normal bit torrent range (I forwarded 6881-6889) as opposed to the ports used for bit tornado which I am using (Now forwarded 10000-10010).

    It's fine now and my download speeds are tip top.
     
  6. Kittty

    Kittty Member

    Joined:
    Mar 2, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi badgerboy
    How did you sort it out. I am using ABC and can not get it to dl fast. My speed is really low. I have tried putting in the same ports 6881-6889 in both the Actiontec and the settings in ABC but I am still getting low speed. Any ideas?
    thanks
     
  7. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I take it you've found your IP address
     
  8. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    What I did was obtain my networked IP address via ipconfig and forwarded this address and the port range 10000-10010 (bit tornado uses 10000-60000).
    So if you forward a small range of values in the range that ABC is set at then you should be fine.
     
  9. -LoNeR-

    -LoNeR- Active member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    sorry about the late reply, but im glad youve got it sorted... :D
     
  10. badgerboy

    badgerboy Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I hope Kitty has sorted it oot
     
  11. -LoNeR-

    -LoNeR- Active member

    Joined:
    Dec 29, 2003
    Messages:
    1,252
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    lol, same here
     

Share This Page