1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Adding Hard Drive

Discussion in 'Windows - General discussion' started by ELwater, Apr 7, 2007.

  1. ELwater

    ELwater Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i got a diff hard drive and i want to add it to my computer i try to add it and my computer froze up....
     
  2. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Check the jumpers. If you're using two hard drives on the same ribbon cable, I strongly suggest setting your boot drive to Master and the second to Slave. Don't use the Cable Select.
     
  3. ELwater

    ELwater Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    so i sould turn off my computer and add the hard drive and then set it up and then load it?
     
  4. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Turn the computer off. Unplug the power cord.

    Remove the ribbon cables...look for the jumpers on the primary (boot) drive that's already in there. You might have to remove the drive to see what the jumper settings are as they are on the sticker on the top part of the drive. Set that boot drive to Master. Set your second drive to Slave. Use the far end connector of the ribbon cable for the boot drive and the center connector for the second drive.

     
  5. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    ELwater, is the computer a dell?
     
  6. ELwater

    ELwater Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no it is a intel
     

Share This Page