1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Alcohol problems

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by xtc187, Aug 27, 2004.

  1. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I use alcohol 120% to burn psx games, so far i have only burnt psx games as i didnt have any dvd disks.
    I got some and tried to burn, but when i click 'start' i get an error come up saying 'please insert blank disc' and it also says something like 'reading disc' then says 'blank disc' but i can't click on ok, it's not there.. all i can click on is 'cancel' and if i do im back on the bit where it says 'start' and if i press that, im back with that error.. any ideas? =(
     
  2. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what brand/type of blank dvds are you trying to use? what burner do you have?
     
  3. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    'Bulkpaq' dvd-r's and NEC dvd-rw drive.. iv burnt psx games.. but when i try burning dvd's it don't work.. jus comes up wth the error.

    is there any other program i could use? like nero.. i have nero smart start etc, if i could use something else could someone please post a method of using it.. thnx.
     
    Last edited: Aug 27, 2004
  4. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    DVD Decrypter and its free =D mode ISO READ and ISO WRITE.
    _X_X_X_X_X_[small][​IMG][/small]
     
    Last edited: Aug 27, 2004
  5. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    will i have to convert the file to ISO, (it's a bin with a cue). i already have it and just tried.. i went to burn the BIN and it said:
    your image doesnt seem to be correct format for burning onto a dvd

    image format:MODE2/FORM1/2352
    dvd format:MODE1/2040

    Continue anyway?
     
  6. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    this might help you out

    Q) How do I burn backups?
    A) Get DVD Decrypter (free) and open it (make sure all other programs are closed and that you won't need to use your PC during the reading or burning process). Put your original in your DVD drive. Got to Mode > ISO > Read. Be careful not to go to IFO and not ISO on accident. Select the Source (The drive the DVD is in) and a Destination (the place on your Hard Drive where the temporary file will be saved). Check the right side with all the disc information and make sure it says "Number of Layers: 1" and not "Number of Layers: 2" (if it says 2, then you cannot burn without splitting the images which is out of the scope of this FAQ page). If it says 1, then click on the DVD to Hard Drive button. When the DVD is done Reading, take out the original and put in a blank DVD-R or DVD+R(if your PS2 can read it). Go to Mode > ISO > Write. Browse for your .iso file that you just made (the .mds is there incase you want to burn with another program than needs it, DVD Decrypter does not). Make sure the Destination is the DVD Drive with the blank DVD in it. Have Test Mode unchecked and BURN-Proof checked. Under Settings, have your Write speed set at 1x or the lowest you can possibly go. Click the Hard Drive to DVD button. Remember not to use your Computer while DVD Decrypter is burning
     
  7. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thnx for that, ill give it ago =D
     
  8. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    glad i could help you out. happy burning. =D
     
  9. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Select the Source (The drive the DVD is in) and a Destination (the place on your Hard Drive where the temporary file will be saved). << my bin/cue file is on my computer, not on CD.. how do i overcome this :(
     
  10. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    that is where the temporary file is stored. it will create an ISO image on your harddrive and then you must burn that image to your blank dvd.

    are you trying burn an image already on your hard drive to a blank DVD?
    _X_X_X_X_X_[small][​IMG][/small]
     
    Last edited: Aug 27, 2004
  11. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yeah, but how do i load the bin/cue files, i cant browse to a folder where they are on my PC for it to read..
     
  12. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    now i understand. open up alcohol 120 and on the left side click image burning wizard and then click browse and select your image and burn.
    _X_X_X_X_X_[small][​IMG][/small]
     
    Last edited: Aug 27, 2004
  13. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have but i get the following Error:


    [​IMG]
     
  14. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    shit man im stumped =( ive never come across that error. maybe you should try using a brand of DVDs or update the firmware of your burner. other than that i dont kno what to tell ya.
     
  15. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    damn.. would i not be able to use any other software =(
     
  16. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok i burnt the CD, what i did was.. went into alcohol > image making wizard > made a mdf and msd file then went into DVD decrypter > write > loaded the .mdf file, burnt it to DVD.. (i got some error on the way: image format:MODE2/FORM1/2352
    dvd format:MODE1/2040

    Continue anyway?)

    but i continued anyway..

    loaded AR2, start game without cheats > 'insert game and press X' so i done the swap, inserted the game and it made some noises like it was having difficulty to read but it stayed on the AR2 screen.. any ideas? :( :(
     
  17. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I burnt another game onto CD, just made a funny noise then says please insert a ps2 disk.. i have about 20coasters! can someone help..PLZZ! =(
     
  18. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    can anyone help? pleasee!
     
  19. Xman2004

    Xman2004 Regular member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    do u mean CD or DVD..try DVD, as alcohol & decrypter work better with DVD's
     
  20. xtc187

    xtc187 Member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i tried burning onto DVD but i get that screen that i posted a screen shot of earlier.. any ideas
     

Share This Page