1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

alcohol wont let me burn at 1x

Discussion in 'PS2 - CD backup discussion' started by DJDougal, Apr 7, 2005.

  1. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ive tried changing the settings so the max speed it can burn is 1x but the lowest option is 4x at the write dialog. dunno what goin on anyone had the same prob?
     
  2. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh yea and when i burn at 4x the games dont run, im using verbatim
     
  3. PimpDawg

    PimpDawg Guest

    This is a common problem. Your lucky that you get 4x, my lowest is 8x on Alcohol 120. There are other programs that let you burn at 1x, like clone cd. What is it that you are trying to burn?
     
  4. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    crash nitro kart. so u rekon try clone cd, ill have a go
     
  5. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    BlindWrite5 allows burn speeds down to .5X :)
     
  6. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ive been trying to burn a few different cd based ps2 games like batman and crash nitro kart but im havibng problems i burnt cnk with alcohol onto a datawrite 9o min cdr at 4x and after the sm3.3 screen it looked like it was loading them the playstation drive went crazy fast and didnt stop till reset. Burnt the same gamme onto a verbatim datalife 700mb with clone cd at 1x and i get a invalid ps2 disk messege. any one tried the same disks/had same probs???
     
  7. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    crash nitro cart is a dvd game. If your downloading games and they are over 630megs, you have to use breaker pro to boot them.
     
  8. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ah sweet, that was dum, jst asumed bins and cues were cds and iso's were dvds for sum reason. whats all this about breaker pro surely itll work with swap magic. and in the future how can u tell if its a dvd game? is it just if its over 630mb?
     
  9. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    No, your pretty much right there. Most games you download off the net are dvdrips though. Stuff is ripped out so they fit on cd's. But, the swap magic cd can only load games up to 630 megs, and you can't just burn these games to dvd's.
     
    Last edited: Apr 8, 2005
  10. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    was gunna say cos im getting a format error:
    image format; mode2/form1/2352
    dvd format: mode1/2048
    when i try and burn the bins to dvd, so they're dvds that have been compressed to cd, fair enuf dont see the point but.
    how come swap magic only does upto 630 thats shit, so does breaker pro work the same with the flip top and averything? might try to get hold of a copy
     
  11. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh yeah and do u rekon theres a way to change them back to dvd format if need be? could i emulate them and rip them to an iso?
     
  12. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    just making them into an iso wont work. swap magic only loads upto 630megs because thats how big the disc is. Breaker pro lets you load ps1 backups and ps2 dvdrip games over 630megs.
     
  13. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    cant find a copy of breaker pro anywhere, anyone got an image of it they can send me?
     
  14. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    you can't use a burnt copy of breaker pro for the same reason you can't use a burnt copy of swap magic.
     
  15. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    sly_61019 quote:
    "swap magic only loads upto 630megs because thats how big the disc is. Breaker pro lets you load ps1 backups and ps2 dvdrip games over 630megs."

    My swap magic isnt burnt, its an original.
     
  16. darkner

    darkner Guest

    is BlindWrite5 avalable to download in this site? if so plz leave a link :)
     
  17. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
  18. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    I know that, what do you mean by this?
     
    Last edited: Apr 11, 2005
  19. DJDougal

    DJDougal Member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    29
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    think we're getin wires crossed here.
    Basicaly is there a way of playing cd backups over 630meg with a fliptop?
     
  20. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    yeah, you buy breaker pro.
     

Share This Page