1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audio Out of sync

Discussion in 'Video to DVD' started by irongiant, Apr 20, 2007.

  1. irongiant

    irongiant Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Messages:
    523
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hello i been having problems with nero and vista, i have the new version of nero for vista, and everytime i try to render a video the audio is out of sync. when i had xp i had this problem once in a while not all the time, now is every video i try to render is out of sync. anyone has any idea let me know. thanks.
     
  2. nitram22

    nitram22 Member

    Joined:
    Nov 26, 2004
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16

    Are you converting video from another format? (example: avi to vob)
     
  3. irongiant

    irongiant Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Messages:
    523
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    YEa i'm converting from avi to dvd, i never had a problem before but eversince i got vista i've been having this problems. I'm gonna try another program and see the results. it may be that nero is using alot of my resourses and vista using alot of them too.
     
  4. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,504
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
    Try this to convert the AVI.
    Then check the VOB for sync before burning.
    Set 'Aspect' and 'Standard' to suit before converting.
    It uses it's own codec and is stable and reliable.

    Convert AVI to VOB with VSO DivX2DVD
    http://dl.afterdawn.com/vsoDivxToDVD_setup_v0.5.2b.exe
     
  5. kimbeanie

    kimbeanie Member

    Joined:
    Apr 24, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have found the .AVI file format will lag the voice behind the video in both XP Pro, and VISTA Home due to the overhead. Try saving the .AVI files in under 4 minute segments. After 4 minutes of video you will start seeing the lagging of the .AVI file. Try to convert it to a .MPEG-2 file format before you convert to .VOB. Hope this helps.
     
  6. whassup

    whassup Regular member

    Joined:
    Dec 28, 2003
    Messages:
    392
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    One reason why it's out of sync is that audio is encoded as VBR. Try demuxing the audio and video and encoding those separate streams.

    attar's suggestion about using a different encoder is a good one. Nero's encoder sucks. I find ProCoder will give me perfecting syncing every time.
     
  7. AdRock925

    AdRock925 Regular member

    Joined:
    Oct 26, 2005
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Is this a pal-> ntsc problem? Have u checked the fps of the original video.
     
    Last edited: Apr 28, 2007

Share This Page