1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Avengers

Discussion in 'DVD Shrink forum' started by alpsig, Oct 3, 2012.

  1. alpsig

    alpsig Regular member

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I am trying to back-up the Avengers because my child loves it but I know will scratch the crap out of it. But when I open the master disc in Shrink it says it can not read the drive and I have AnyDVD running in the background. Thougths?
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. scorpNZ

    scorpNZ Regular member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    3,300
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    48
    if you have anydvd why do you need shrink to read the drive,rip it to hdd then use shrink on the folder.

    as for running in the background use the system tray icon & disable anydvd now try shrink, however it may not read the disc anyway as it's a much later copy protection
  4. JST1946

    JST1946 Regular member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Have you tried the latest version of DVDfab 8.2.1.3 (28/9/2012).
  5. chefdamo

    chefdamo Member

    Joined:
    Jul 28, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    make sure you have kazza lite codec pack installed because I use the same things and they work fine. I know when I had windows xp I had some prolbems with it bur on & with the codec pack and anydvd works for me
  6. ps355528

    ps355528 Regular member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    862
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    28
    don't some noobs talk a load of crap?

    best advice already given.. latest dvdfab (linked earlier) .. set target to dvd5, rip and burn and check it works.. couldn't be simpler really..

    Unless you have older iso's ripped for dvd9 (dual layer) shrink is completely obsolete.. it has no purpose any more, in fact my one and only windows image (for quick installs of other peoples broken systems) I don't even bother to include it.. it's so outdated and pointless.. the ONLY purpose I could possibly see for having something so outmoded is if just possibly you author your own dvd's and want to cram an extra 30 minutes on a disk (for example to make a series fit 4 rather than 4 +1 episode) disks.. that's about it really, and if you know how to author to professional standard it doesn't apply anyway.

    as for codecs.. kazaa?.. obsolete.. the h264 in that is garbage.. stutters and bugs.. get CCCP for the latest x264 (without bundled crap like players)
  7. JST1946

    JST1946 Regular member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I just finished making a back-up of Avengers on my old XP machine.Only took 20 minutes.
    Thanks for the vote of confidence ps355528.
    Last edited: Nov 4, 2012
  8. JST1946

    JST1946 Regular member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I just finished making a back-up of Avengers on my old XP machine.Only took 20 minutes.
    Thanks for the vote of confidence ps355528.

    Oops it accidently double posted.
    Last edited: Oct 5, 2012
  9. scorpNZ

    scorpNZ Regular member

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    3,300
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    48
    most probably means k-lite,as for the rest of the members post it's unintelligible to me,there's only so much a person can decipher
  10. ps355528

    ps355528 Regular member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    862
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    28
    That's what I reckoned too Scorp.. would still go with CCCP codec pack.. last update had the latest stable x264 rather than the 5 year old mk1 version in k-lite which is only really compliant with M$ "standard" h264 files and craps out on modern x264 encoded anime mkv's..

    If you have any problems there is a source for "development" x264 releases.. as beta software.. but I won't link due to the beta nature and as one of the people working on it I don't want to field loads and loads of n00b questions and whining when it may have bugs or conflicts with other "versions" that may be installed.

    My pal retro has a copy of one of the latest, 3 versions up fro the "stable" in cccp and will vouch for the improvements which we are hoping to declare "stable" soon after we iron out a couple of remaining niggles and release into the pack.
  11. alpsig

    alpsig Regular member

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I got Avengers ripped to my harddrive with AnyDVD, but now Shrink is saying I do not have Nero installed when I actually do. Do I need to do something make Shirk recognize Nero?
  12. JST1946

    JST1946 Regular member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Just use DVDFab and you won't have all the headaches. The latest version of DVDFab is 8.2.1.5 10/10/2012. You don't need all them other programs only DVDFab.
  13. alpsig

    alpsig Regular member

    Joined:
    Dec 27, 2005
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    OK I can try that. But, how can I also get Shrink to recognize Nero?
  14. JST1946

    JST1946 Regular member

    Joined:
    Jul 15, 2011
    Messages:
    901
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last edited: Nov 4, 2012

Share This Page