1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AVI file plays video/audio out of sync

Discussion in 'Other video questions' started by Sukasiren, Oct 9, 2002.

  1. Sukasiren

    Sukasiren Member

    Joined:
    Oct 9, 2002
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a ton of AVI files that I downloaded and they all play just fine except for one. The video wouldnt play at first but I resolved that by updating the codecs on my machine. Now it plays the video but it is out of sync with the audio. (The audio for a scene plays before the scene itself plays, if that helps)
    It does this in both UltraPlayer and Windows Media Player 6.4. Although it is slightly better in Media Player. If anyone knows if and hopefully how I can resolve this I would greatly appreciate it. Thanks!! :eek:)
     
  2. Dela

    Dela Administrator Staff Member

    Joined:
    Aug 25, 2002
    Messages:
    8,949
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    118
    The file is probably out of sync anyway so thats what you should fix!!!

    Firstly, you need VirtualDub...
    http://www.afterdawn.com/software/video_software/video_tools/virtualdub.cfm

    Now open the avi file in virtualdub. Click video - direct stream copy. Click audio - full processing mode. Now click audio again and interleaving. Here you can change the startup delays of your audio track. When your finished, click file - save avi!
     

Share This Page