1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AVI files suddenyl started to stutter

Discussion in 'Video playback problems' started by k0k0m0, Aug 26, 2007.

  1. k0k0m0

    k0k0m0 Regular member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    671
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I was downloading videos from my camcorder using a firewire cable and Captureflux soft.

    All of a sudden the computer froze (while the camcorder kept playing) and I had to ctrl+al+del to stop the program.

    I rebooted and it took like 4 minutes to start Win XP SP2 and when I played the videos with Windows Media player I watch them like in slow motion and video stutters. It's an AVI type 1 video

    No other video type stutters (MPG, etc) but AVI. and when I try to download again I get lots of lost frames.

    Any help would be appreciated!

    ps: I've got a P4 2.8 Ghz with 2.0 Gb RAM
     
    Last edited: Aug 26, 2007
  2. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,512
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
    Check the hard drive to verify that DMA is on.

    My Computer > Properties > Hardware > Device Manager > IDE Controllers > Primary IDE Channel > Properties > Advanced Settings.
     
  3. k0k0m0

    k0k0m0 Regular member

    Joined:
    Mar 1, 2005
    Messages:
    671
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I've got two IDE drives and both have DMA on...

     

Share This Page