1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Backing up a Backup

Discussion in 'DVDR' started by Painless, Jun 6, 2004.

  1. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Can you copy/Backup a Backup that has been made using DVD X Copy ?
     
  2. roeod4

    roeod4 Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If I remember correctly, you can use any copy program to make a DVD x copy copy except for DVD x copy. Confused, I am!

    Nero or any other program of that typw should do it.
     
  3. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks i will give it a go , anything to get the kid away from my copy :) Hint to all " Dont have kid that love Star-Trek as much as you do" they will send you crazy..
     
  4. Prisoner

    Prisoner Guest

    Yes you can backup a backup copy.
    Just copy the contents of the disc to your hard drive. Then burn with what ever is your favorite buring program.
    THis will work for every type of backup.
     
  5. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just tried copying a Backup made with DVD X Copy Plat using Both Nero 6.3 & DVD Decrypter & both failed reading the disk when it got to 99%
     
  6. Prisoner

    Prisoner Guest

    Do as I sugested. Don`t use a copy utility. Do as follows:
    1. Put original(the 1st backup) in DVD drive
    2. Open Windows explorer
    3. Select on DVD drive and copy the contents
    4. create a folder on you hard drive and paste the contents.
    5. open your favorite burning program and burn the files. (of course making sure you remove the previous disk and added a blank DVD)
    6. your done.

    Sorry for the step by step, but I have been write Lab protocals all day.

    Added () values as I can see someone else reading this making mistakes.
    _X_X_X_X_X_[small][​IMG]
    I am not a number
    I am a Free Man[/small]
     
    Last edited by a moderator: Jun 7, 2004
  7. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for the Step by Step , I will try that right now ...
     
  8. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nope :( didnt work got to 99% & just sat there , looks like Dvd X copy puts some kind of encrypted data on there backups so you can't copy em ... So its easier to copy an original than it is to copy a copy

    What i was backing up : Startrek Voyager Season 1 disk 1 , DVD9 , X copy made a great compressed backup which looks & plays great but copying that backup seems impossible..
     
    Last edited: Jun 7, 2004
  9. Pete391

    Pete391 Member

    Joined:
    Jun 5, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Prisoner is 100% correct....Thats the way I do it and have no problems.....If yours gets to 99% and doesnt finish, its a problem on your end...Copies made with dvdxcopy will easily just drag and copy from the backup disc to your hard drive...
     
  10. flip218

    flip218 Moderator Staff Member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    8,344
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    DVD X Rescue, which comes with Platinum will backup a copy made by XCopy. But why not just use original?
     
  11. Painless

    Painless Member

    Joined:
    Jun 6, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The kids put a mark on the outer 20% of disk 1 , so all i have left was my original backup , so would like to make a backup of that so the kids dont destroy all copys ... will look into Dvd rescue thanks..
     
  12. Prisoner

    Prisoner Guest

    Sounds more like a problem with your burning software. What are you using to burn. The method I outlined treats the disc just like a regular data disk and it should work. Sounds more like the media your using is erroring at the end or you burning software is out caching at the end.
     
  13. pudgy

    pudgy Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Its not a problem with your program..I understand that Xcopy puts a watermark on backups,their way of protecting the disc from being copied..I don't know if that can be cracked or not.

    Sher
     
  14. Prisoner

    Prisoner Guest

    What?

    I used DVDxCopy 1.5.2 the last release and DVDxCopy Platinum 3.1.1 and 3.2.1
    These programs just copy the movie information to your Hard drive, then you can burn it with any burning tool. I never use the DVDxCopy burning engine as it has problems with my burner. I have never had a problem, only time when I have its been the media.
     
  15. Pete391

    Pete391 Member

    Joined:
    Jun 5, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    pudgy...

    dvdxcopy DOESNT put anything on the disc to protect it from being re-copied....
     
  16. Pete391

    Pete391 Member

    Joined:
    Jun 5, 2004
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    pudgy...

    dvdxcopy DOESNT put anything on the disc to protect it from being re-copied....
     
  17. kcc76

    kcc76 Regular member

    Joined:
    May 2, 2004
    Messages:
    304
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    same happens for me i can backup with x copy but if i try to backup that copy it doesnt work so now i dont use it at all and i use ritek and pioneer 106 and the 107
     
  18. pudgy

    pudgy Member

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Pete,
    Are you sure, I know I read that on this forum in the past.

    Sher
     
  19. aldav45

    aldav45 Member

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    99
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I heard that too, that DVD x-copy puts a watermark on the disc to prevent it being backed up again IN X COPY. but you can use other programs to backup the backup.
     
  20. xbadboy2

    xbadboy2 Regular member

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I hear everyone say thet have problem backing up a copy made with 321 software. I just use the software that came with my burner Record now but I have copyed back ups with all that follow Express & Platinum 4.0.4.15 not RF any more. Shrink/decrypter and even Nero are you running msconfig and turing all start up programs before you start copying? I know this sounds funny but if I don't clean up all the spyware Platinum will freeze up on me. I know your lol but it dose.
    _X_X_X_X_X_[small]The only stupid questions are the ones you don't ask. If you don't ask you will never know.[/small]
     
    Last edited: Jun 9, 2004

Share This Page