1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BackUp Ps2 gta San Andreas

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by Yotam, Feb 26, 2005.

  1. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey I tried to copy DVD-r of the game to DVD+r and the game got stuck..(I used NERO) do anyone know what the problem could be... maybe it's the type of the disc I used... does the PS2 reads DVD+r or just DVD-r???
    the DVD-r game works at my ps2 so does it the problem?
    PLZ help ....

    Thanx
     
  2. burnster

    burnster Member

    Joined:
    Feb 26, 2005
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    some ps2's read dvd-r and some read dvd+r
     
  3. mingster

    mingster Member

    Joined:
    Dec 15, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Try using DVD Decrypter at slowest write speed.
     
  4. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    if your ps2 is a version v3 or below-dvd+r will not work,if it is v4,you may get away with it,v5 and above plays all formats

    if it is the latter,you are probaly using crap media.
    what are you using?

     
  5. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I used Nero with Philips media +r....
    I have dvd rom and dvd burner so I just put the original disc at the reader and the blank media in the burner and just did copy DVD...it made the image alone and burn...
     
  6. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    that may be your problem
    copying "on the fly" is not recommended
    load the game onto your HD,then copy it
    use dvd decrypter for this
    MODE/ISO/READ
    MODE/ISO/WRITE.........(burn the MDS file) at the slowest speed possible

    let me know how you get on


    PS what VERSION is your ps2?
     
    Last edited: Feb 27, 2005
  7. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey and thnx for the help...

    I got ps2 ver 5 or 6 (I got the 3004R)

    I did what you said with DVD decrypter and the disc doesn't upload the game... like it has no cd in... it get's me into the memory card...
    My ps is moded with Meshiah..and I have never had any problems with it befor.

    It's becoming more and more bizar...
     
  8. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    have you copied the game?
    or did you mean decrypter wont recognize the disc?
     
  9. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The decrypter did recognized the DVD-R I put in it made the Image file then I did iso - write and gave it the MDF file (I think it's the name of it) it was the only file that was showen on the folder anyway.
    (I used TEAC DVD-R)

    It started burning then finished and still the game don't start at my PS2...

    The DVD-R I tried to burn from works at my PS2...

     
  10. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    then its just a case fo the ps2 not liking the media you are using(the philips)not nesecarily the dvd+r
    for a test copy the dvd-r to another dvd-r,see if that works.
    and are you positive it is a version 5/6?
     
  11. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    First of all thanx very much for your help...

    The Philips DVD+R that I tried to use did got start but it got stuck after the 30 sec. and didn't load the game.. I read here that it might happened if my PS2 won't read DVD+R and I need to try DVD-R coz that will work.
    The DVD-R I tried to use was TEAC.
    I did it and it didn't help the DVD-R even didn't start.

    And I'm possitive I have the 5 or 6 ver. I checked it with a menual here... the model name is 3004R and I have 8 screws at the bottom and the screw they showd at the HD connection place at the back.

    So what do you think???
     
  12. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    i think its the classic case of the media you are using,
    you are correct,you have a version 5
    i would stick to dvd+r for this game,but the only thing i can suggest is burn at the slowest speed possible for this game try x1
    if can try other "+" type media i would
    although phillips are quite good

    download this and tell me the media ID

    http://dvd.identifier.cdfreaks.com
     
  13. Yotam

    Yotam Member

    Joined:
    Sep 2, 2004
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hey.. This info is for the Philips DVD+R I have.
    Media Manufacturer ID is MBIPG101.
    Media Type ID is R03.
    Disc type DVD+R.
    Book type not available.
     
  14. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    i have a V5/6 and V7 and always use Phillips discs. But i use the 8X -R type and never have any problems. I backed up GTA San Andreas and it worked just fine. If your burner can do -R discs give them a try. The Phillips discs i can tell you are not the problem. Like i said i have made bunches of backups on them and never have problems. They are good quality media. Also use DVD Decrypter and burn at the slowest speed (1X) and see how that works.
     
  15. iamsam43

    iamsam43 Member

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I was wondering if anyone could send me a working ISO of San Andreas for PS2?

    Thanks a bunch!
     
  16. Doulley

    Doulley Guest

    u just gotta use dvd decrypter it says ur dvd-r dvd+r has 4.7gb it actually has 4.80 so san andreas is 4.17 i think just use dvd decrypter
     

Share This Page