1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bamboozled about ftping my XBOX...

Discussion in 'Xbox - Backup discussion' started by cypriot, Feb 11, 2005.

  1. cypriot

    cypriot Guest

    Hi guys... ive been researching for 2 weeks now on how to ftp my xbox....

    My System Info is like this......
    Network
    type
    Ip
    line status No Link!
    Ethernet MAC/address 00:00:04:00:00:00
    Setup Nework Yes
    Use Static Ip Yes
    IP 192.168.1.200
    Subnetmask 255.255.255.0
    Default Gateway 192.168.1.1
    DNS 194.63.248.1
    DNS 217.13.7.140
    Setup Delay 5
    Skip Setup If No Link Yes

    ftp is enabled..... im using EVOX dash....
    XBOX is moded of course.... im using a crossover cable
    to connect XBOX to the pc...

    I used Flash FXP... and it still will not connect...
    Can someone please help me.... it will be much appreciated i did do my research and i looked in other
    threads before starting this thread and had no luck...



     
  2. mdsup

    mdsup Guest

    you have to connect the xbox to the network...in other words, the xbox has to be connected to a router or directly to the pc....why do think your line status reports No Link!? either you are not connected to the network, or your cable is bad or you have not setup the network correctly.
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2005
  3. cypriot

    cypriot Guest

    hey mdsup... the cables connect to my pc through the cable.... im not sure how to set it up though... and there is two things that say ip...
    one says IP and nothing next to it.. the other IP says this: 192.168.1.200.... and i still get no link..

    sorry to be breaking your balls...but ima noobie
    please can sum1 help me.... im stuck......
     
    Last edited by a moderator: Feb 11, 2005
  4. jayquik03

    jayquik03 Regular member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    This is just a copy paste from another post of mine hope it helps...

    I need more info. Are you using 2 nic cards? Are you using a router? if your using two nic cards then you want your first nic to be internet and second to xbox of course this is what you've done so from there you have your xbox ip 196.168.0.1 then you want your default gateway to be 196.168.0.2 both located in your xbox system setup. Now on your computer your nic w/ the xbox connected you want the ip to be 196.168.0.2 and the subnet mask to be 255.255.255.0 all in all here's a breakdown

    Xbox-
    Setup network - Yes
    Use Static IP - Yes
    IP - 196.168.0.1
    Subnet mask - 255.255.255.0
    Default Gateway - 192.168.0.2
    DNS - Leave Alone
    DNS - Leave Alone

    PC-
    Nic w/ Internet connection - Locate IP Auto
    Nic 2 Xbox - IP 192.168.0.2
    Subnet Mask - 255.255.255.0
    Default Gateway - Blank
    Perferred DNS - Blank
    Secondary DNS - Blank
     
  5. Quadratic

    Quadratic Regular member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    1,009
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Even if you can't get it to FTP, you should still have line status if you're using a CROSSOVER cable to do a direct connection.

    Are you SURE your using a crossover cable, and that it's plugged in securely in the ports?
     
  6. monte530

    monte530 Guest

    I am running two nic cards in my computer.. one for the internet and one for my "attempts" to connnect to my xbox.. (which I have not been able to do yet)
    my question is:

    how do I know which of my NIC cards is the first one?

    thank you
     
  7. Quadratic

    Quadratic Regular member

    Joined:
    Nov 19, 2004
    Messages:
    1,009
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Is one a removable NIC? If so, make that one the one that connects with your xbox, and edit the LAN for that NIC.
     
  8. jayquik03

    jayquik03 Regular member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You should be able to see what card is connected to the internet if you cant you can simply go to control pannel and network devices turn off one card and see if your still on the internet if not .... and visa versa
     
  9. aceW

    aceW Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i heard that there whas something with your ip adress, that u needed to change your xbox ip 1 lower than your pc is. maybe it helps^^
     
  10. aceW

    aceW Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    but i need help 2!! i cant get it on. i need to know what i all need to connect my xbox to pc with ftp and stuff, i use avalaunch dash, and i have no good ftp:S. got a small crosscable, no router (to split the internet connection to your home network. i dont know what the word is in english:s) pls help me with a site for that or if u know tell me. im just getting in to this and i want to do it myself:)
     
  11. jayquik03

    jayquik03 Regular member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You need flash fxp then hook your internet up through usb and your xbox through eithernet
     
  12. dj_kush

    dj_kush Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    forget static ip

    have your xbox use dhcp

    only set a static ip in the network card's tcp/ip properties on your pc, that ip being 192.168.0.1, subnet mask 255.255.255.0. leave default gateway blank and then enable internet connection sharing for this connection.

    connect via crossover and turn on your xbox, should be fine - will pick up an automatic ip from the nic on your pc

    enjoy
     
  13. dj_kush

    dj_kush Member

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh yeah, once this is done make a note of the xbox's ip address (on your evox dash) for use with flashfxp

    nice
     
  14. Johnny5

    Johnny5 Member

    Joined:
    Feb 26, 2003
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Did you change the settings on your PC to tell it what IP address to use?
     

Share This Page