1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

BenQ flashing help

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by dainger, May 12, 2011.

  1. dainger

    dainger Member

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi guys, ok i'm a bit stuck here as to what to do. I flashed my XBX 360 about a year or so ago with Ixtremem 1.5. I recently updated the Dashboard and now i need to upgrade that to LT+1.1. When i flashed the xbox i could have swore that it was a lite-on because i had to use a homemade probe to extract the key. I no longer have the origional FW or Key because it's been so long. I downloaded Jungleflasher and went to do a dummy. It pulls the drive key but says that the Dummy.bin is missing some device info. I read somewhere that you can just skip this, load the LT+ FW and just continue. Now here is where i ran into some problems. I went on the the MTKFlash tab and went to liteon erase. Turned the drive off and on and could not get it to com back with 0x72. It kept coming back with 0x51 or 0x0. I took a closer look at the drive and the case says it's a benq drive. VAD6038. I thought i may have accidentally put the wrong cover back on it when i put it back together but the wires on the inside of the hole in the front are WHITE!. When i select the port in jungle flasher it comes back saying that the drive is a DG-16D2S. I'm a little confused about where to go here. I may just leave it alone because it's working on older games. I'd like to get the LT+ fw on it though. Can i download the BenQ firmware and spoof the FW back onto that? then re flash it?
     
  2. BillB

    BillB Regular member

    Joined:
    May 9, 2003
    Messages:
    546
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Download the Benq firmware and read/flash it like you would a benq. JF should automatically realize that the drive is already spoofed as a lite-on (maybe the original drive was a lite-on?). Needless to say, spoofing is apparently LIVE detectable now. If you're using this as an offline console, then I wouldn't worry too much about getting banned.
     
  3. Modking30

    Modking30 Regular member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Hook it up to your computer and tell us what JF tells you it is?
     
  4. DawgYa

    DawgYa Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I need some help, I flashed my console last year with LT 1.0, (i think)worked great. I tried it out last night after getting a reflow. So I had not used it for a while. It did an online update and now none of the backup games work. Do I just need to reflash with 1.1? The guy that did the reflow mentioned something about this happening with people and that it might require flash back to OEM FW, with something other than Jungle Flasher, THEN flashing to 1.1 or 1.2. Sound familiar?
    I have two other modded consoles that do work, and have been on live, so I assume they have the same updates.
    Any ideas?
     
  5. DawgYa

    DawgYa Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I need some help, I flashed my console last year with LT 1.0, (i think)worked great. I tried it out last night after getting a reflow. So I had not used it for a while. It did an online update and now none of the backup games work, I get "play DVD" error. Do I just need to reflash with 1.1, (or 1.2)? The guy that did the reflow mentioned something about this happening with some people and that it might require you to flash back to OEM FW, with something other than Jungle Flasher, THEN flashing to 1.1 or 1.2. Sound familiar?
    I have two other modded consoles that do work, and have been on live, so I assume they have the same updates.
    Any ideas?
     
    Last edited: Jun 13, 2011

Share This Page