1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bin file burning

Discussion in 'CD-R' started by gamezover, Dec 28, 2004.

  1. gamezover

    gamezover Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have 3 Bin files that I would like to burn, but when I use Nero and select burn image and all files it tells me they are an unrecognized file format now if I click ok and try opening them again from that screen it will let me select them then it goes to the foreign images screen, but no matter what setting I select from here it still tells me the block size is incorrect what should I do?
     
  2. Renas

    Renas Member

    Joined:
    Dec 12, 2004
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You should get a program like UltraIso:http://www.download.com/3000-2646_4-10177302.html or IsoBuster:http://www.softforall.com/Utilities/FileDisk/IsoBuster09040050_download.htm but don't download both because you'll have problems. When you install either one, it'll ask you if you want to associate all bin/cue/ccd/etc. files with Isobuster/UltraIso/whatever and click OK/YES if you want your bin/cue file to be recognized on Nero.

    BTW, how do you make links on this site without the direct URL?
     
    Last edited: Dec 28, 2004
  3. Weycraze

    Weycraze Regular member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    .bin files usually come with .cue files
    open nero, choose recorder, choose burn image, select .cue file for the bin and Nero will burn it!
    No .cue? No prob, find WinISO and convert your .bin to .iso
    Use Nero to burn your newly created .iso.
    OR use Lior's .cue Maker and Make a .cue so you can burn you .bin.
    Can't get Lior's Cue Maker. Use Google and find out how you can create your own .cues using NotePad
    (.bins and .cues MUST be in the same dir before burning)
    Hope this helps!!!!
     
  4. gamezover

    gamezover Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Can't Nero make it's own iso as well?
     
  5. Weycraze

    Weycraze Regular member

    Joined:
    Dec 11, 2004
    Messages:
    414
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yes Nero only Makes ISO images, but you need the original disc(S) to do that.

    Either figure out how to create your own .cue, so Nero can burn it

    Or, you'll need to convert .bin to .iso (with Win ISO)

    Nero needs the cue file to burn a bin
    Nero will burn an iso
    OK?
     

Share This Page