1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Black borders on original NON-BACKUP PS2 games

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by obscurity, Aug 28, 2004.

  1. obscurity

    obscurity Member

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Not too long ago I bought and installed a flip-top along with the Swap Magic discs. I also bought Breaker Pro for booting PS1 backups. I've been mostly successful backing up and playing my games, everything seems to work fine except for one thing. I am seeing a black border at the top and bottom of my screen (about an inch wide) on most games. I can understand this maybe happening on the backups, but the strange thing is that I'm getting the same problem on my ORIGINAL games now as well. I've had some of these games for a long time and never had this problem. My PS2 and all my games are NTSC, US versions -- no imports or PAL whatsoever.

    I'm not using the Swap Magic or Breaker Pro discs when loading originals, just putting them in and loading them the normal way.. so I don't understand why this would be happening. Any insight would be greatly appreciated. Thanks!
     
  2. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you need to change the screen size in system config.
     
  3. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you need to change the screen size in system config.
     
  4. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you need to change the screen size in system config.
     
  5. obscurity

    obscurity Member

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nice idea, thanks for the suggestion but I just tried all three screen size settings in the PS2 system config and it didn't seem to change the problem, even when set to full screen. In fact, no matter what screen size setting I put it on it didn't change the size of the screen when I loaded a game. Any other ideas?
     
  6. obscurity

    obscurity Member

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Any other thoughts on this issue from anyone?

    Thanks again.
     
  7. Xman2004

    Xman2004 Regular member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    mayb its ur lense...u could try cleaning it
     
  8. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    could you try your ps2 on a different tv to make sure its a problem with the ps2 not the tv
     

Share This Page