1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Black Screen watching XviD

Discussion in 'DivX / XviD' started by StuMcBill, Jan 1, 2008.

  1. StuMcBill

    StuMcBill Member

    Joined:
    Oct 6, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    I have been using K-Lite Codec Pack for my codecs and up till recently I had been using version 1.52.

    However I recently upgraded to 3.57 and now for some reason my XviD files won't display.

    When I open them its just a black screen, I get the audio though!

    Is there something I am doing wrong?

    I am almost a complete n00b when it comes to stuff like this, but I have checked the codec in ffdshow video decoder.

    I have tried both XviD and libavcodec. Both produce the same results.

    Thanks for any help you can give.

    Stu
     
  2. pryme_H

    pryme_H Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    1,715
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    StuMcBill,
    What media player are you using? Also, what OS do you have?
     
  3. Amir89

    Amir89 Regular member

    Joined:
    Jan 19, 2006
    Messages:
    553
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yeah I get that sometimes, usually means a renderer/decoder conflict.

    Try this:

    -Completely uninstall K-Lite Codec Pack.
    -Uninstall ANY other individual codecs you have. (DivX, Xvid, Quicktime, etc.. get rid of them all, K-Lite will replace them).
    -Run a RegCleaner and to make sure there's no left over crap.
    Try CCleaner, Easy Cleaner or TweakNow RegCleaner, their all free and work great.
    -Reinstall K-Lite, and don't mess around with the installation options. Just select a typical installation with most features installed.
     

Share This Page