1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Blinking Red Light - Best Option Next

Discussion in 'PS3' started by funkyme, Nov 3, 2012.

  1. funkyme

    funkyme Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    My PS3 stopped yesterday. It has a blinking red light.
    Its a 40gb fat version. At least 4 yrs old. I have changed the the hard drive up to 500GB,
    I haven't done a back up of the PS3. Im thinking of getting a new PS3.
    Is it possible for me to retrieve the data when I get my new PS3. I have a lot of game progress, downloads, films music etc on it.
    Can I remove the hard drive and connect it to the new PS3, via USB and could I retrieve the data there,
    Or will I spend €75 to get it fixed, Hopefully get another few months and back up the full system then.
    My preferred option would be to get everyting off the hard drive if its possible.
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. Eisherz

    Eisherz Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,643
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    I would try the hair dryer trick, the old box might work for a few days, atleast enough time to get the data off the harddrive. 75 Euros for a YLOD repair is pretty harsh, if it's not a full reball (total exchange of the solder).
    http://www.youtube.com/watch?v=eXxKRUbUrKc
  4. funkyme

    funkyme Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi Eisherz,
    Your advice worked. I have done the hair dryer trick.
    My PS3 is now working again.
    I will pick up the new 500GB slim on Thurs/Fri.
    Will the PS3 still work by then or would I want to get it immediately to do a complete transfer from ps3 to ps3.
  5. Eisherz

    Eisherz Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,643
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    I wouldn't touch it until you have the new box and then transfer the data immediately, this fix normally doesn't last long.
  6. funkyme

    funkyme Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks.
    I just turned it on to see was it working and haven't plugged it in since.
  7. funkyme

    funkyme Member

    Joined:
    Nov 4, 2007
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi Eisherz,
    I finally got around to buying the new Super Slim 500gb model.
    I transferred my full old ps3 to the new one. It took 2 attempts but it worked.
    The hair dryer fix worked for me. The transfer just finished,and the old fat 40gb died on me.
    Thanks for your help and info.
  8. Eisherz

    Eisherz Regular member

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    2,643
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    Glad I could help.

Share This Page