1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Boot HDLoader on dvd

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by Jepodia, Dec 4, 2004.

  1. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've burnt over at least 20 decent working backups, and have a patched version on HDLoader, however my PS2 is ver.4 (3 years old) and has difficulty reading CD's but works fine with DVD's I am using Swap Magic 3, I tried burning HDLoader to a DVD the same way I do with Games, with nero and Alcohol 120% but both times the screen just gose pink (DRE) around the screen, dose any one know if it is possible to load it on DVD?
     
  2. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last edited: Dec 4, 2004
  3. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Awesome, thanks a lot dude!!!
     
  4. redog76us

    redog76us Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    whre can i find how t burn swap magic and hd loader
    is there anything in particular i need to do because i wasted so may cd and dvd
     
  5. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    suprnova (google it) has HDLoader patched, it dose have Swap Magic though i think its just the cd version, also you need either a mod chip or the original pressed version of swap magic for it to work or Action Replay to boot the backup, then you need a swipe card or find out how to use the knife trick.
     
  6. redog76us

    redog76us Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    does sprnova works because itried to register for it and it wont let me
     
  7. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    fool, not .com or net they scammers, use .org
     
  8. redog76us

    redog76us Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i know that its .org it wont let me
     
  9. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    http://suprnova.org/ dose not require regisstration, and some time the server maybe down or going slow, just wait about an hour or so and try again.
     
  10. goman007

    goman007 Regular member

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    239
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    so if i read this right you have to have a Messiah 2 modchip for booting the dvd backup disk?
     
  11. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No, SM will work too.... But you need CD/DVD Loader also... It won't boot with SM disc's alone...
     
  12. redog76us

    redog76us Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanx man i kept going to forum
    it required some signing up
    dam i wish iknew earlier
     
  13. redog76us

    redog76us Member

    Joined:
    Nov 29, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanx man i kept going to forum
    it required some signing up
    dam i wish iknew earlier
     
  14. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Search google for "EurAsia nu". Go to the top listing. You'll have to sign-up, but it's worth it....
     
  15. clumzy

    clumzy Guest

    Megadeth, thanks for the link to the instructions. I find that the DVD HDLoader boots flawlessly everytime, while the CD version takes a few times to boot.
     
  16. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No problem....
    If you use the exploit version on your memcard, it will help save wear and tear on your PS2 laser.
     
  17. Jepodia

    Jepodia Member

    Joined:
    Oct 5, 2004
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Megadeth for the mem card to boot you need a ps1 disk, is there any for PS2 disks? 'cos the PS1 disk is a CD not a dvd, and my laser just refuses to read cd's theres likes a 1/100 chance that it will actually read the CD.
     
  18. clumzy

    clumzy Guest

    Well, even the exploit version will have to spin up and read the PS1 cd no? And the DVD HDLoader appears to stop spinning after load, unlike the CD version, that seem about right?
     
  19. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    The exploit only needs to read the SLUS_XXX.XX number off of the PS1 disc, after that the disc will stop spinning.
     
  20. Megadeth

    Megadeth Regular member

    Joined:
    Dec 10, 2003
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Try a laser disc cleaner, because it only works with a PS1 disc.
     

Share This Page