1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

booting DVD-backup / Ratchet and Clank 3

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by mePingu, Nov 24, 2004.

  1. mePingu

    mePingu Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi there people.

    I do got a copy of Ratchet and Clank 3.
    I can easily burn this on a DVD-r...

    The problem is more of booting it up.

    Regarding the TOC of the ratchet-iso is 4.07gb
    Do I need to put in a "heavier" dvd-disc before ?
    -or is that not needed ?

    Because I dont have any original DVD-game that
    is larger than the Ratchet-DVD.

    And where can I read up on how to use dvdLoader ?
    -can anyone tell me exactly how you do to boot
    DVD-backups ?

    myself has been using
    1. swapmagic 3.0 CD (yes, CD)
    2. then swap to swapmagic DVD
    3. then boot the dvd-backup

    But I guess you could put in the swapmagic DVD
    already at step 1, and boot the DVD-backup on step 2.

    But I have been reading.... and still didnt found any
    "generic" way on how to boot dvd-backups.

    Please enlighten me ! I want to learn...

    // mk
     
  2. Xman2004

    Xman2004 Regular member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i've backed this game up and u need cd loader to play it...www.swapmagicfix.com should give u more info on that
     
  3. mePingu

    mePingu Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks. There will be no problem with bootin the game.
    Ecxept that i know that the DVD is over 4gb.

    I dont have a original-game over 4gb.
    Do I need it ? or will it be enough to use swapmagic DVD ?

    And another thing.. how come I only need CDLoader
    to boot a dvd-backup. I have heard about dvdLoader,
    but it might not be to any use really?


    / martin
     
  4. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    try this way to boot your backup of ratchet and clank 3
    1.boot your swapmagic cd and swap for cd loader by flip/slide, then press x
    2.cd loader boots(if you have a v7+ ps2 then press x now and scroll up/down to the 5v3 no pn option and press x, returns you to cdloader screen), press eject to open tray and insert your swapmagic dvd, press eject to close
    3. wait for it to say ps2 dvd in lower left of tv screen, when that appears press x
    4.wait for swap by ea method prompt to appear on tv screen, when that appears swap for backup by flip/slide and press x
    5. your game should now boot
     
  5. mePingu

    mePingu Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I got to try that at home later on.
    THANKS.

    one question though that about one thingie.

    EA swap, what is that really ?

    for me there are two ways of ejecting the tray:
    1. the regular eject (a simple push, as 'normal' people does)
    2. push and hold in the eject-button until the tray comes out by itself...


    the EA-method, is that as number two above ?
    or is it something else ?

    I searched for EA swap, but I couldnt get any decent
    hits on how really to do it.

    Thanks.

    / martin k
     
  6. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    ea swap means however you swap for backups, either slide card, fliptop, no-solder mod, etc.
     
  7. mePingu

    mePingu Member

    Joined:
    Oct 2, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    okey, that is why I was so confused when always seing ea swap being explained in so many different ways.

    thanks for pointing that out.. now I can re-read all my previous forum-reading with the wisdom of what ea swap is :)

    THANKS SLY, you are the greatest

    / mk
     
  8. teggy

    teggy Regular member

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    delete
     
    Last edited: Nov 25, 2004
  9. cuteperv

    cuteperv Regular member

    Joined:
    Nov 5, 2004
    Messages:
    430
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hey can you tell me what TOC means? And why you keep asking whether or not you need a heavier disc? Is it some way to decept your PS2 to recognize your back up is the orignal one even though you already use the Swap magic CD? Thank u.
     
  10. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    toc = table of contents or size of the game
     
  11. Ecin

    Ecin Member

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I use a DVD loader.
     

Share This Page