1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

burner and hard drive on same IDE

Discussion in 'PC hardware help' started by dexterdtt, Apr 20, 2005.

  1. dexterdtt

    dexterdtt Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    basically,

    i have 3 hard drives and one cd burner.
    on my primary ide, i put to hard drives,
    and on my secondary ribbon, i have my burner and other drive.

    i have it set up with the hard drive on secondary master,
    and the burner on secondary slave.
    for some reason, when i unplug the burner,
    my hard drive detects fine,
    but when i do plug in my burner,
    all it detects is the burner and not the hard drive.

    what im 'thinking' of doing is setting the hard drive to master,
    but i dont noe if that'll fix the problem and sounds really dumb.
    im thinking since its on secondary master... im i supposed
    to set the jumper on the hard drive to master?

    someone plz help...
    this has been bugging me for a week.
     
  2. haimback

    haimback Regular member

    Joined:
    Dec 20, 2004
    Messages:
    210
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you got it mate even though your on secondary channel you still need to set jumpers correctly,so should have hard drive jumper at master and burner jumper as slave.
     
  3. dexterdtt

    dexterdtt Member

    Joined:
    Feb 24, 2005
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thank u so much.
    i was scared that it might blow it up if i did that.

    thanks :)
     

Share This Page