1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Burning a xbox360 game from Newsgroups

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by hvac195, Mar 27, 2007.

  1. hvac195

    hvac195 Guest

    I have made many coaters while attempting to burn these games that I extracted from rar files. I am burning at 2-4x speeds. I have also changed the Book type to DVD-R

    I am currently using:

    Verbatim DVD+R DL
    LG18x Super Multi DVD Recorder
    xbox360 with modchip installed in Canada
    Games is region PAL

    Any help is greatly appreciated
     
  2. mikeismad

    mikeismad Regular member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    2,426
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    use xbox backup creator and burn the .dvd file and you wont have any problems, assuming you extracted the game correctly
     
  3. reprazent

    reprazent Regular member

    Joined:
    Sep 11, 2006
    Messages:
    155
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Unless the PAL game you're tryin to play is regionfree, it won't play on a NTSC Xbox360 (assuming your 360 is NTSC)
     
  4. hvac195

    hvac195 Guest

    How do I determine if my system is PAL or NTSC?
     
  5. Memnock

    Memnock Active member

    Joined:
    Jul 11, 2003
    Messages:
    2,535
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    It'll be NTSC if you are in Canada and bought your 360 locally. No file names, but what game is it?
     
  6. smlvfx

    smlvfx Regular member

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    1,358
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    you should booktype to dvd-rom
     
  7. hvac195

    hvac195 Guest

    I purchased the 360 from Canada. The company is telling me that the machine is region free. The system has a NME modchip. I am beginning to think it is my LG burner. Game info: UEFA Champions League 2006-2007 PAL XBOX360-SPARE
     
  8. monteca

    monteca Regular member

    Joined:
    Oct 6, 2002
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the nme requires a different backup procedure than the extreme mod...the ss sector is in a different spot

    STEP2: Convert XTreme Image to NME-Format

    If you have downloaded your backup from the internet then it is in most cases an XTreme Image if not stated different.
    In case the download is stated as NME-compatible then skip step 2 and proceed with step 3.

    - open the NME aSSociat0r (download here) - .net Framework 2.0 required which you can download here.
    - click the CONVERT Tab
    - select the XTreme iso (IMAGE1.000 if created by yourself using schtrom)
    - hit the big CONVERT button
    - after 2 seconds the image file is fully converted to NME-format.
    - the image must now be exactly 7.705.657.344 Bytes of size. (in KB it is 7.525.056)

     
  9. monteca

    monteca Regular member

    Joined:
    Oct 6, 2002
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hxxp://www.team-underdog.com/NME_aSSociat0r.rar
     
  10. hvac195

    hvac195 Guest

    After converting to NME format I have a ISO Image size of 7.05 GB (7,572,881,408 bytes). I am using win rar to extract the iso image. This gamne is a Stealth image. I guessm that is the problem. What image files should I be downloading to burn for a 360 machine w/ a NME mod chip?

    Thank you for the help........
     
  11. ha9981

    ha9981 Regular member

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i did exactly as you said and the size was the same, it worked on my xtreme 360 but not on my friends NME for some reason? IDK if he's lying though. what do u think could it be.
     
  12. monteca

    monteca Regular member

    Joined:
    Oct 6, 2002
    Messages:
    221
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the instructions listed are from the nme site. I have an xtreme mod so i dont need this conversion....but if the image is was run through the nme converter it shouldnt work on an xtreme box
     
  13. ha9981

    ha9981 Regular member

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    939
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    on there site it says it will work on both! xtreme and NME.

     
  14. BurningAs

    BurningAs Regular member

    Joined:
    Jan 4, 2006
    Messages:
    2,222
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yeah u denfalty need to book type them to DVD ROM. and when u burn SELCT THE .DVD file.

    use cloneCD?
     

Share This Page