1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can hear but no picture

Discussion in 'MPEG-1 and MPEG-2 encoding (AVI to DVD)' started by justalice, Jun 30, 2007.

  1. justalice

    justalice Member

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi ... I hope I am in the right section , Any ways I downloaded a movie from the net, I was able to view the movie with WMP with no problems but now after a few weeks has gone by I can only hear the movie , I can not see anything , there a blank/black screen , Is there a fix for this ? I'm using xp home sp2 , I will add below some info on the movie itself and I hope someone can point me in the right direction to correct this problem , Thanks

    Format : AVI
    Format/Info : Audio Video Interleave
    Format/Family : RIFF
    File size : 701 MiB
    PlayTime : 1h 33mn
    Bit rate : 1045 Kbps
    Video #0
    Codec : DivX 3 Low
    Codec/Family : MPEG-4
    Codec settings/Packe : No
    PlayTime : 1h 33mn
    Bit rate : 936 Kbps
    Width : 640 pixels
    Height : 352 pixels
    Aspect ratio : 16/9
    Frame rate : 23.976 fps
    Resolution : 24 bits
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.173
    Audio #0
    Codec : MPEG-1 Audio layer 3
    Codec profile : Joint stereo
    PlayTime : 1h 33mn
    Bit rate : 96 Kbps
    Bit rate mode : CBR
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 44 KHz
    Resolution : 16 bits
    Writing library : Xing (very old)
     
  2. signal

    signal Guest

    well, this is a good one for me *scratches head* i would re-install my codecs for media player, maybe something for some reason became corrupt... I'm not sure here though. try the tsunami codecpack. you can google it. Hope this helps...

    The unknown...
     
  3. 321obbig

    321obbig Member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Try playing the file in vlc player, if it works fine then you have a codec problem, you then uninstall your codecs and re-install them.

    I do not recomend codec packs.

    (using the same thought process) i need to burn a disk so i had better install 15 burning software suites.
     
    Last edited: Jul 7, 2007

Share This Page