1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can psp backups be played online from memory stick?

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by Daggy-G, Mar 5, 2007.

  1. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi, Can psp backups be played online from memory stick?
    I have searched google/afterdawn hard on this topic but found nothing.
    Has anyone been online with their backups using memory stick only & no UMD disc?
    thanks...
     
  2. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Although i haven't tried it, you can download rips of SOCOM without single player, so i presume it is possible.

    However i have heard of some ISO's crashing during online play
     
  3. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have custom firmware 3.10-a2
    Every game that has online capability doesnt work with my router.
    I can surf the internet just fine with the browser though.
    Are there certain ports I have to open for gaming?
    My router is configured to let the mac ID of my psp log into it.
    (Dlink DI-524)
    please help
     
  4. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Nah the game uses the same IP/Port as your browser, are your games ripped? If they are they may have had online play removed
     
  5. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Even the ones that aren't ripped are not working.
    Example ... NHL07 connects to server but as soon as I play someone it starts saying "waiting for user" then disconnects (tryed for a month) Worms open warfare it goes to the lobby but noone shows up. Bust-a-move ghost wont show any other ppl either :(
     
    Last edited: Mar 5, 2007
  6. The_Arc

    The_Arc Regular member

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    422
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    How strange :S

    Sorry i cant help you any more than that, im sure someone else will know the answer, just keep bumping the thread.
     
  7. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    thank you for your help, even though I'm still where I started.
    Can anyone else help?
     
  8. Manya1983

    Manya1983 Member

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    /\ BUMP /\

    I have exactly the same problem. I am running 3.10ae.

    The game will run and connect to my wireless network but it wont show any other players as being online??

    PLS HELP.
     
  9. Manya1983

    Manya1983 Member

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    *bump*

    Someone help please!!
     
  10. larsinii

    larsinii Member

    Joined:
    Mar 6, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Sorry to go a little off topic, but I couldnt even get my iso's to work without a UMD, I have a psp downgraded to 1.5, I would appreciate any help...Thanx
     
  11. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    <BUMP> ???? I can confirm, my original umd's can be played online ...
    But my backups of the same games on memorystick wont connect to any other players online. I am using 3.10.a2 is this a bug with that firmware?
     
    Last edited: Mar 6, 2007
  12. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    <BUMP> Anyone?
     
  13. Daggy-G

    Daggy-G Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    145
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Bump!
     
  14. gasconade

    gasconade Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    862
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    .....bump? no clue....seems like it might have something to do with the kernel settings, not sure, but then again...im not running 3.10 OEX lol
     
  15. staxx

    staxx Regular member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    817
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Upgrade to oe firmware to be able to play without a umd...otherwise your going to need a umd i believe
     

Share This Page