1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Can't burn DVD's with LiteOn 1633S??

Discussion in 'DVD / Blu-ray drives' started by Maynie, Dec 30, 2004.

  1. Maynie

    Maynie Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just installed a LiteOn 1633S a couple of weeks ago. It's the slave on my secondary IDE channel, after an older 52X CD burner. They both burn CD's fine, at the same speed, actually...both of the burners & both of my hard drives (both on primary IDE) are all set to DMA. But when it comes to DVD's...even DATA DVD's...it's slow as all hell.

    And by slow, I mean it took SIX & A HALF HOURS to fill up a 4.7GB DVD. I tried burning a Video DVD, & I just cut it short after an hour, it was ridiculous.

    Are there ANY suggestions out there?
     
  2. kchev

    kchev Regular member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try setting it as master drive, that is what it needs to be anyway

    what media and speed are you trying to burn at?
     
  3. Maynie

    Maynie Member

    Joined:
    Dec 28, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well, I got it working in its same IDE configuration...the firmware needed to be updated. Did that, & nothing else...now it's burning filled data DVD's in 8 minutes @ 8x, & 5 minutes @ 16x.
     
  4. leeo

    leeo Member

    Joined:
    Jan 30, 2005
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    what was the firmware update or was it just drivers
     

Share This Page