1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

can't burn xbox360 games on verbatim dvd+r dl and with pioneer 111d

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by adammy, Jan 16, 2007.

  1. adammy

    adammy Guest

    i am having trouble burning xbox360 games onto verbatim dvd+r dl with pioneer 111d, burning xbox1 games on single layer (to play on xtreme 5.2) work fine.

    so pretty weird it doesn't work with the double layer discs.

    it just goes from 0 to 100% in 2 seconds, and says it has failed. it does that in all burning programs, clonecd, img burn, nero and xbox backup creator..

    hope someone can help.
     
  2. wabashman

    wabashman Active member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    7,381
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    not to make you sound stupid or anything.....but which file are you attempting to burn? the .000 or the .dvd file? only asking becuase when i burned my first game i picked the wrong file, and it did the same exact thing.
     
  3. adammy

    adammy Guest

    hehe, i am pretty sure i am burning the right file :p

    the image.dvd file..
     
  4. adammy

    adammy Guest

    wait, it should be called image.dvd, when saving the notepad file, right?

    or should i name it the same name as the iso?

     
  5. tony30uk

    tony30uk Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi, maybe i can help here but first i need to know a little about the hardware your using, what dvd rom are you reading from?
    are you trying to create a copy from a already copied dvd or an original
    make sure you have the latest firmware for the 111d, i use the same drive to burn but i have the flashed samsung korean firmware drive to read the disk and make the image
    i was having problems burning a copy but an original copied fine using xbox backup creator
    i now use clone cd to create the image and imgburn to write the disk, both copies and original copies burn fine now
    ps make sure while burning that you go no faster than 2x or it will skip writing
     
  6. smurf43

    smurf43 Guest


    im having same problem tried using clone to read and write but fails within 2 secs
    and using image burn

    this is what happens in img burn:-
    I/O error
    device:[1:0:0]pioneer dvd- rw dvr 111d 129(d: ) ata
    scsi status 0*02
    interpretation check condition
    cdb: 25 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    interpretation read capacity
    sense area 70 00 03 00 00 00 00 oe 00 00 00 00
    57 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    interpretation unable to recover toc

    thats the first thing that it does
     
  7. adammy

    adammy Guest

    Also my problem - same error. Really hope smoeone can help us..
     
  8. wabashman

    wabashman Active member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    7,381
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    well first of all, unless you are a copying and allready copied game, clonecd will not read the game at all. you need to use like scrhtrom or XBC to read the game. so that might be why it wont read it, but as to why it wont burn it, i am not sure.
     
  9. tony30uk

    tony30uk Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    what 2 drives are you using, if you post and tell me what kind of game(original or copy) you are trying to copy i can help you
    you need the flashes samsung drive to copy originals
     
  10. tony30uk

    tony30uk Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i will try and go into detail here as to how i copy a copied game
    i am using a flashed samsung korean firmware dvd rom to read the disk, a pioneer 111d writer to burn
    firstly i create a file on my desktop and name the file to the game im copying so assume im copying cod3
    i have a file named cod 3 on my desktop
    i open clone cd version 5.3.0.1 and click on read image to file
    select my dvd rom
    insert cod3
    then select the file by using browse to locate the cod3 file on the desktop
    dont put any name at the bottom in the file, mine says image by default
    click on read image to file
    click ok
    the image will now read and transfer to the file you selected on the desktop(cod3)
    once its finished reading close clone cd

    i use imgburn for the burn
    simply select the file from the browse for file and it should come up with something like this
    c:\...\desktop\cod3\IMAGE.dvd
    make sure your burner is selected and insert a blank dual layer
    uncheck test and verify
    MAKE SURE YOUR SPEED IS 2X AND NO FASTER (VERY IMPORTANT)
    once its selected your media click write
    about half an hour later a working copy of call of duty 3 will pop out the tray !

    its much easier to copy an original but thats how i do a copy
    some people use clone cd to burn but i found imgburn to work fine for me
    if it dosent work you might need to set the ylayer break in imgburn yourself which is easy to do aswell
    hope this helps

     
  11. wabashman

    wabashman Active member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    7,381
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    download schtrom 3.0 or 3.1. or download xbox creator, and use either of those two programs to copy an image onto your computer. otherwise it wont work correctly. once that is done, now use clonecd or image burn to burn the game. if you use imageburn you will have to manually set the layer break in the settings to a specified setting. cant remember what is exactly, but i can find out later if u decide to use this program.

     
  12. tony30uk

    tony30uk Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    1913760 is the layer break code
    enter is by going into imgburn and then tools/settings/write and set it to user specified and enter the code

    xbox backup creator wont back up copied games by the way
     
  13. wabashman

    wabashman Active member

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    7,381
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    yea figured it wouldnt do a copied game. but he never did state if he was copying an origonal, or an allready backed up game. if its a straight 1:1 copy, then clone, or nero or dvd decrypter or anything of that sort will do a copy of it just fine.
     
  14. adammy

    adammy Guest

    i figured it our :D

    just needed another dvd, the first one seems to be broken..

    thanks for all of your help!
     
  15. smurf43

    smurf43 Guest

    i am trying to backup a copy
    i use verbs and datawrite but dosent copy.
    it has to be something on pc or the pioneer drive
    some kind of settings must be wrong somewhere as it would write but not play.
    in both imgburn and clone pioneer spits disk out after 2/3 secs
     

Share This Page