1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Crono Trigger & Final Fantasy III

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by Timmaaaa, Jul 6, 2007.

  1. Timmaaaa

    Timmaaaa Guest

    I got Snes9xTYL0.3 and I got Crono Trigger and Final Fantasy 3 roms, but when I play them they seem to be running slow, espicialy during battle (for both games) I tried upping the clock, using approx software, but they still are a little choppy. Where it gets really choppy is the sound. I put the sound down to 11 Khz and it still is only getting about 5fps for the sound. Does anyone know how to make these games run faster?
     
  2. drakex

    drakex Regular member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Why not play them on PSX, I got both versions, FF3 and Chrono Trigger, they are GOOOOOOOOOOOOOD!
     
  3. master353

    master353 Regular member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yea chrono trigger is really good on psx, I was playing it less than 5 mins ago. havent played FF3 yet.
     
  4. Timmaaaa

    Timmaaaa Guest

    How do you play them on PSX?
     
  5. drakex

    drakex Regular member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Simply get the games on eboot.pbd and then add them to a folder and that folder add it to the psp\game folder in your memory stick and it will appear normally...
     
  6. master353

    master353 Regular member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what version do you have?
     
  7. master353

    master353 Regular member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yea, you can use popstation to takes the isos down to eboot.pdp
     
  8. Timmaaaa

    Timmaaaa Guest

    Yeah, I'm gonna use popstation, my version is 3.40 oe a
     
  9. master353

    master353 Regular member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    alright it should work.

    WHen i customize the eboot and then try to play it on my psp it always givesme an error. But when i leave it uncustomized it doesn't. Does any one know why? All the pics are the proper size.
     
  10. drakex

    drakex Regular member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I got the games originally bought from amazon, I even have the original SNES cartridge... :) but you can download the ISO from anywhere, even a torrent, then work with the ISO and convert it to the PSP version, GOOD LUCK!
     
  11. Timmaaaa

    Timmaaaa Guest

    I think I did all this converting and stuff right, but then when I got to the memory stick, and start the game, it loads up, but the screen is black. When I press home, it thinks im in-game and it has all the options for if you were in-game. Does anyone know what I did wrong and how to fix it?
     
  12. master353

    master353 Regular member

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    172
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    im not sure, try just waiting because some games take a long time to load?
     
  13. drakex

    drakex Regular member

    Joined:
    May 19, 2007
    Messages:
    893
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    And more the PSX games, they take normally a lot of time to load... also try it fact and fail as I did have several times problems with the PSX convertion as well
     

Share This Page