1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

dm500s problem connecting to router

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by Mick1961, Jun 22, 2011.

  1. Mick1961

    Mick1961 Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Folks,

    I'm neither a newbie nor an expert. Had to reflash my dm500s after it went belly-up. Flash went fine and have the free channels ok. Problem is I can't connect to it using Filezilla or DCC using homeplugs even though I could always connect ok before. The homeplug connected to the router is fine (all lights working ok). The homeplug connected to the dm500 is only showing two lights (power & ethernet). I've done everything according to 'the manual' - set IP at 192.168.1.24, checked 'enable network' etc. I've changed cables and homeplugs and no change. I have however been able to connect to the dm if I connect the ethernet cable directly from dm to router and filezilla/dcc detect it ok at the expected ip (192.168.1.24).

    Doin my head in!!!

    Anyone got any ideas?
     
  2. e45

    e45 Regular member

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    4,336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Try reading some of the posts on here or read the tuts in my signature
     
  3. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,834
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    48
    tick dhcp box on your network settings on dm500 and reboot. will work then
     
  4. Mick1961

    Mick1961 Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks E45 and fintannl for your help. Did some speedreading from your links E45 - some great stuff there .. but not the answer to my problem.

    Re fintannl suggestion, when I tick the dhcp box, the ip assigned is 10.0.0.97. When I enter this into DCC for the dm500 it still doesn't detect it. Also when I use the search option in dcc it only permits ips in the range 192.168.1.1 - 254. Filezilla also doesn't connect when I use 10.0.0.97.

    Would there be any setting either on the router or on the box that I might have eff'ed up?
     
  5. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,834
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    48
    nedd to understand the difference between public and private addresses. absolutely incorrect that after you tick dhcp that your ip becomes 10.x.x.x which is a public address. address must be 192.168.x.x as it is internal to your router
     
  6. Mick1961

    Mick1961 Member

    Joined:
    Nov 7, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Fintannl - The good news is that its sorted - the problem was a dodgy homeplug which obviously meant that the router and dm500 weren't talking. That explains why ticking the DHCP box only gave me defauly values (10.0.0.97 etc). Thanks for the usual great support.
     

Share This Page