1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DVD burning help

Discussion in 'DVDR' started by wilsonbd, Jan 21, 2005.

  1. wilsonbd

    wilsonbd Member

    Joined:
    Jan 21, 2005
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi everyone,

    I have a new dvd burner. It's a Mad Dog multimedia DVD+RW burner. I use the latest version of nero (6.6) and have DVD+R dvds.

    Here's my dillema. I've been trying to make my own dvd using nero. I am trying to put a bunch of my own digital videos on it. When i go to burn it, it will transcode a bunch of stuff just fine but then when it tries to burn, it gives me an error message and won't burn.

    Here's an excerpt from my log where the error is listed:

    ########################################################################################
    [00:01:49] DVDEngine ERROR
    [00:01:49] DVDEngine cause: 129 (neroapi_call_failed)
    [00:01:49] DVDEngine source: NeroBAOCloseFile() returned error condition
    [00:01:49] DVDEngine description: _BAOContext::CloseFile()
    [00:01:49] DVDEngine ########################################################################################
    [00:01:49] DVDEngine **BEGIN: IDVDSessionBaseImpl - Clear
    [00:01:49] DVDEngine **END: IDVDSessionBaseImpl - Clear
    [00:01:49] DVDEngine END: IDVDVideoSessionImpl - CreateDisc
    [00:01:53] NeroAPI Burn process failed at 16x (22,160 KB/s)
    [00:01:54] DVDEngine BEGIN: IDVDSessionBaseImpl - EndDiscAccess
    [00:01:54] DVDEngine ..Flags=0
    [00:01:54] DVDEngine **BEGIN: _MediaAccess::Release ()
    [00:01:54] DVDEngine ****BEGIN: _MediaAccess::~_MediaAccess ()
    [00:01:54] DVDEngine ****END: _MediaAccess::~_MediaAccess ()
    [00:01:54] DVDEngine **END: _MediaAccess::Release ()
    [00:01:54] DVDEngine END: IDVDSessionBaseImpl - EndDiscAccess
    [00:01:54] DVDEngine BEGIN: IDVDSessionBaseImpl - RegisterCallback
    [00:01:54] DVDEngine ..Session callback unregistered...
    [00:01:54] DVDEngine END: IDVDSessionBaseImpl - RegisterCallback


    Thanks.

    br
     
  2. bigorange

    bigorange Active member

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Messages:
    2,978
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Sounds like a media or compatibility issue. What is your media? Are you using Burning Rom or NVE 3 to do your files?

    Are you using a trial version, OEM, or did you pay for the full version?
     
    Last edited: Jan 22, 2005
  3. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You may also be burning too fast at 16x:

    [00:01:53] NeroAPI Burn process failed at 16x (22,160 KB/s)

    Maybe you should try to burn at a lower speed (2-4x) to HD first. If things are O.K., then burn from HD to disc. Try use RWs for tests.

    Good luck!

     
  4. bigorange

    bigorange Active member

    Joined:
    Apr 28, 2004
    Messages:
    2,978
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Good call! I didn't even see that! Brain drain, it was time to go to bed,LOL.


    Bet that's it! scf_au is correct. I NEVER burn over 4x for movies and only 1x for games. Faster burn speeds increase chance of errors.
     
    Last edited: Jan 22, 2005

Share This Page