1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DVD-R INSTEAD OF DVD-ROM ???

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by mcnoodle, Nov 1, 2004.

  1. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yo i just made my backup of GTA SA i dont have my SMDS yet tho just wondering it burned fine but 1 diference when i put the real GTA in on win xp it says on the disc DVD-ROM but on my backup is say DVD-R is that a problem??
     
  2. wong_c_fu

    wong_c_fu Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    nope that's fine...I believe the original just says DVD-ROM because you can't burn anything on to it, where as with the DVD-R, it recognizes it as blank media which you are able to burn info on there..

    good luck with that backup! hope it works out for you!
     
  3. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    thx so much man i bout 30 mins awy from gettin my SMDS :p:p:p:p:p PLZ god i works
    thx to every 1 for helping me !!
    really thx!!
     
  4. wong_c_fu

    wong_c_fu Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    excellent! let us know how it goes....
     
  5. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeh but i burned a game on to a ridata DVD+R but when it was 95% burned my knee hit the eject button so the burn was fucked up but it says DVD-ROM on it is that a prob are u sure
    wong do your backups have dvd-r or dvd-rom on them
    thx!
     
  6. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    quit worrying so much, your backups will be fine.
     
  7. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    lol hope so 10 mins away from seeing soo!! PLZ WORK!!
    thx!
     
  8. wong_c_fu

    wong_c_fu Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    quote]wong do your backups have dvd-r or dvd-rom on them [/quote]

    mcnoodle: I just popped in my backup copy of GTA SA and it actually does say DVD-ROM in the "My Computer" window...as for your knee hitting the eject button, I don't know about that one..doesn't sound good to me...

    I noticed you used a +R, well, as long as your PS2 can read it I guess it's okay, but just a word of warning, some systems out there aren't able to read anything but -R's
     
  9. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    noo well i have just burned 3 games using dvd-r and they say dvd-r in the my computer will they work ???
    thx !!
     
  10. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    thats because they are dvd-r.
     
  11. wong_c_fu

    wong_c_fu Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I'm sure everything will work out for ya...don't worry about it, that's just a minor thing I think..
     
  12. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ohh cool so if u use a dvd-r they willl stay dvd-r if u use a dvd+r they will change to dvd-rom
    p.s wong what media u using??
    thx!!
     
  13. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ohh cool so if u use a dvd-r they willl stay dvd-r if u use a dvd+r they will change to dvd-rom
    p.s wong what media u using??
    thx!!
     
  14. wong_c_fu

    wong_c_fu Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey mcnoodle, I'm using DVD-R's but they are showing up as "DVD-ROM" on my computer...I'm just looking under the "My Computer" window in XP. It shows an icon (picture of a disc) right beside are the words SAN ANDREAS, and then below the icon it says DVD-ROM
     
  15. Icemonkey

    Icemonkey Active member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    1,611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    It might be the "book type". Nero supports setting the book type to "DVD-ROM" on select DVD burners. This setting has been known to make the disc easier to read in the PS2 although it is not required.
     
  16. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    can i plz just ask 1 thing if my backup says dvd-r on the ;ittle disc will it work with glip top lid +SMD'S??
    thx!!
     
  17. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    YES, it will work. I thought you were getting the top in 10 minutes?
     
  18. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeh lol but i didnt havwe the scredriver for the 4 liitle screws
    doing it now !!
    are u sure it will work if i says dvd-r rather than dvd-rom??
     
  19. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    how many times do i have to tell you?
     
  20. mcnoodle

    mcnoodle Regular member

    Joined:
    Oct 29, 2004
    Messages:
    173
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yehhhh every thing works
    im burning another san anderas cause it frezzes at the sweet & kedl mission
    oh yea when i stick i my SMD i make a screeehing noise for a few ses then it fine whats the prob??
     

Share This Page