1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

dvd ripping need help!!

Discussion in 'Convert DVD to another format' started by jessechen, Jan 7, 2003.

  1. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok i tried to rip a dvd using smartRipper and Dvd Decrypter. It has worked before. Bu this time it(smartripper and dvd decrypter) gets stuck everytime it gets to 16 percent. what can i do? please help THANXS :)
     
  2. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    there r alot of variables that could cause this.
    Questions to answer.
    Does this occur with ALL dvd's?
    Have u got the latest versions?
    Have u enough HD space?
    R all the dvd's ORIGINALS?
    R u saving them all to the same locations?
    How old is your dvd rom ?(may have weakened laser).
    What OS r u using?
    Have u reasonale amount of ram?

    There r so many variables
     
  3. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Here are the answers:

    Does this occur with ALL dvd's? No it does not just one this one

    Have u got the latest versions? yes i do

    Have u enough HD space? 50 free GB

    R all the dvd's ORIGINALS? yes it is original

    R u saving them all to the same locations? what do u mean all the files for this dvd? yes i am saving all the files in the same place for this DVD

    How old is your dvd rom ?(may have weakened laser). I got it this Christmas

    What OS r u using? Whats os?

    Have u reasonale amount of ram? yes i have 256 MB of Ram


    please help me!!! Thanxs very much so far :)
     
  4. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I would say your specs r ok.
    OS is operating system(windows xp/me/98 etc)

    I would probably say it is the source(dvd disc).
    What dvd is it?
    Can u try in someone elses machine?
    What settings have you used in:
    dvd decryptor
    smartripper.
     
  5. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The DVD is Collateral Damage.

    I will try it in my laptop right now....see what will happened

    i have used the default settings
     
  6. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    This may be long winded but it may work.
    Never done this but worth a go i think.

    Use dvd decryptor.
    selcet file mode and see if you can rip 2 or 3 files ONLY at a time and keep doing that.

    It will either work or fall over at the possible bad area.

    Also I have noticed that if you rip separate streams then the rip speed is quicker than if you do the whole disc at once.
    It could be that you dvd rom is running too slow for the file size.(remote possibility)
     
  7. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OK good idea i will try that right now. i am trying to rip it in laptop right now ill tell you what happens. THANXS for your help :)
     
  8. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    well guess what i ripped it in my laptop. i wonder what is the problem then
     
  9. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    seems strange this one.
    Have you got powerdvd?
    If u have then try this.
    open powerdvd and play the dvd for a few secs.
    then close down powerdvd and open dvd decryptor and try again.
     
  10. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i have done that with WINDVD its the same thing. i am now trying to do each file ill tell u what happens
     
  11. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i mean i am now trying to rip each file like you told me to
     
  12. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok look what happened i was ripping a file and then i got this error.

    I\O error!

    Device:[1:1:0]ATAPI DVD-ROM 16x 921a (D:)

    Scsi Status 0x02

    CDB: 28 00 00 0f 6b 13 00 00 01 00
    Interpretation: Read(10) - Sector: 1010451

    Sense area:70 00 05 00 00 00 00 oa 00 00 00 00 64 00

    Interpretation: Illegal Mode For this Track




    What does this mean??????PLease help
     
  13. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I have not come across actual fault codes before. so this stumps me abit.

    But logically looking at the code info it seems there was a sector area that it could not decrypt/rip.

    I would probably say that that it may be a small bug with the compatibility of your dvd rom, but I am not sure.

    I have to go now but I shall have look into that code and meaning and see if we can get down to the definitive problem.

    Probably be tomorrow though sorry.

     
  14. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanxs a lot :) ill talk to u tomorrow
     
  15. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Hello again.

    I have searched alot of forums and posted.
    Including at the actual (software u r using) forum.

    AND unfortunately the answer is not necessarily a good one I`m afraid.

    The fault code apparently cannot happen with dvd's.
    The statement was 'thats impossible'

    It is basically saying that it does not think that the media it is reading is a 'dvd' at that point of the rip.

    UNREAL eh!

    Suggestions were that there maybe dirt on the disc or laser optical pickup within the dvd rom.
    However the 'dirty' disc is not true as u swapped it to ur laptop.

    I have only a couple of suggestions left. so see how u go on.

    1. what version is in ur laptop if it is different can u transfer it and remove ur other version?
    2. try ripping some other dvd's to see if the problem is re-occuring with them(this would possiblt indicate dirt inside).
    3. download a fresh version and see if this cures it.
    4. play(watch) the dvd to see if it all works ok in a home layer etc.

    I am trying to think up more possibilities and will post if any new come up.

    Hope u get a result.
    Speak to u soon.
     
  16. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i will get into downloading a new version ASAP. Guess what? When i saw The DVD in my house there is a part where it is really MESSED up. I think that could be the problem. But the question i am asking myself is "how come it worked on my laptop?" i will transfer the version of smartripper that i have on my laptop and see what happeneds. Also i have ripped another DVD since. so i dont think my laser is dirty. Thanxs very much for all your help. :)
     
  17. Twilite

    Twilite Regular member

    Joined:
    Dec 30, 2002
    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Have you looked at the dvd itself? Is it dirty or scratched? As for why it worked on your laptop but not anywhere else, it could be the dvd drive in your laptop reads at a different speed than your pc or the software is more forgiving of errors.
     
  18. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Twilite has a point there,did not think of that one.
    However if u could get another copy of that particular dvd u would be able to prove whether it was the disc or not.
    I suppose it would still pose the question 'why it worked in the laptop which may link into what Twilite suggested.

    I hope u crack it, let me know ur results.
     
  19. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    thanxs for the help people :). I will look into getting another copy of the dvd this weekend. I will give you the results as soon as i get it.
     
  20. jessechen

    jessechen Member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    WEll people now i know the problem. The problem is that The DVD is dirty.

    I was trying to rip another DVD. This DVD was double sided. One Side was Widescreen, and the other side was Fullscreen. I tried ripping the widescreen. Then i got the same error that i got before on Collateral Damage. So then i tried to rip the Fullscreen. And that side worked. Then i looked at the widescreen side, and i noticed some really bad scratches. Similar to the ones on Collateral Damage. So the problem was that the DVD had some bad scratches on it. So I solved My problem!!!! Thanxs Very much people for your help. :)
     

Share This Page