1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

dvd writer

Discussion in 'DVD / Blu-ray drives' started by shorty_05, Feb 10, 2005.

  1. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    heres wats wrong, im dloadin films from the internet and trying to burn them to dvd for personal use, but the first time i tried when it had finished transcoding with nero it z that there wasnt enought space on the disc for the compilation, although when i first added the file it was only taking up 3.5 gig's of space. i left and then got newer software and now that ive done that my dvd writer is not being recognised. but it was being recognised when i first installed the new software. any1 know what is wrong?
    my basic computer specs are,1.8ghz amd sempron processor, 512mb ddr2 ram, 80 gig hdd, 16x dvd rewriter.
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,073
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    128
    check for updates to your software as software might have came out before your burner did
     
  3. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i tried that but it didnt seem to be the answer, the only way to update is to buy the newer version. but now my computer thinks that my dvd rewriter is just a normal drive. i don't know whats going on. its really baffled me now!
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,073
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    128
    remove drive from device manager & restart windows. what is your new software??
     
  5. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the new software is jus the newer version of nero than wat i had altho it isnt the newest.
     
  6. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok. i dont know wat u mean by remove it from device manager, cos all i can do is disable uninstall it etc...
     
  7. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,073
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    128
    delete or uninstall the drive from the device manager than restart windows to reload its own driver. did you uninstall the older nero before loading the newer one??
     
  8. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeh i uninstall the old nero first. my disc drive is still only coming up as a drive. and this wont let me show u a screen shot. its really strange one minute its working the next it isnt, i really dont understand it at all.if u can tell me how to put in a screen shot i can show you wat i mean.
     
  9. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    some1 answer plz :)
     
  10. GrandpaBW

    GrandpaBW Active member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    3,737
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    shorty_o5, did you delete it from Device Manager, as ddp suggested?
     
  11. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yeh i deleted it but that didnt work
     
  12. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,073
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    128
    what does the drive show up as in device manager??
     
  13. ScubaBud

    ScubaBud Regular member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    2,305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    [bold]shorty_05[/bold]

    How to do a screen shot.

    Alt-Print Screen for the open window only

    Ctrl-Print Screen for the whole screen


    Use MS Paint, on new blank page click edit then click paste.

     
  14. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    it comes up in device manager as the dvdrw drive. nec DVD_RW ND 3500AD. something has come to shine, when i look into my computer it says DVD-RW. but wen i put in a blank DVD or DVD-RW in it turns to CD Drive.
     
  15. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    sorry mate ive given you the wrong end of the stick. i know how to make a Screen shot i jus dunno how to put it into this. sorry.
     
  16. ScubaBud

    ScubaBud Regular member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    2,305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You have to upload the picture to a website first. Usually your ISP gives you a website to call your own and this is where you would first send it. Then you would reply in here using that address where the picture is located such as:

    [img*]http://www.shorty_05website.com/screenshotpic.jpg[/img*]

    You have to remove the * for it to post here.
     
  17. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh yeh, ty, but i havent modified tht piece of web space i was given will i still be able to upload it?
     
  18. ScubaBud

    ScubaBud Regular member

    Joined:
    Dec 29, 2004
    Messages:
    2,305
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I can't answer for your ISP and the hows and whys of what they have given you but I'm sure that they can. Go to their website and see what their instructions are for uploaded or setting it up in the first place.

    Good luck.
     
  19. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hmmm, im with ntl n i have 55mb free space, ill try and give ya a wee bell soon. thnx
     
  20. shorty_05

    shorty_05 Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ive decided im just goin to formatt my computer!
     

Share This Page