1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DVDRW bein seen as CDROM only

Discussion in 'DVD / Blu-ray drives' started by elmunkee, Jul 24, 2007.

  1. elmunkee

    elmunkee Regular member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi ever1, needin help here as im goin crazy tryin to fix this.

    The problem is with a family members computer. No matter what DVDRW drive i install in the system it is only being discovered as a CDROM drive by windows.

    This only started happening when my aunty took her PC to s shop to be "fixed" (from what i can tell it was the ntldr that had become corrupt)

    The drives being used all work fine on my home computers( drives = pioneer 111d and liton sohw- 633s)

    any help on solving this would be great

    thanks again

    elmunkee
     
  2. 300bowler

    300bowler Regular member

    Joined:
    May 16, 2006
    Messages:
    1,918
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    do you mean when you look at it with MY COMPUTER open?
    or in the Device Manager?
    [​IMG]
    if it says that in MY COMPUTER it doesn't matter
     
  3. elmunkee

    elmunkee Regular member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hi, thanks for the response. Ive managed to get it working ...

    The burner works when i use 3rd party applications ( eg nero or ashampoo) but when trying to use windows integrated apps ( eg WMP and a simple drag and dorop to the CD drive it allways returns back an error or disc full message)

    Just need to show my aunt how to use ashampoo, lol

    thanks again

    elmunkee
     
  4. GrandpaBW

    GrandpaBW Active member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    3,739
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    68
    If you are trying to use the Windows XP built in burning program to burn DVD's, it isn't going to happen. The XP program can only burn to CD's.
     
  5. elmunkee

    elmunkee Regular member

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    it wouldnt recognise the cd,s as being empty. D:\ inaccessible error would appear when trying to drag and drop onto the drive and WMP would return a disc is full message

    thanks again

    el munkee
     

Share This Page