1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DVD's skip to next chapter during playback

Discussion in 'DVD±R for advanced users' started by a1cjr, Aug 27, 2004.

  1. a1cjr

    a1cjr Member

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am having some trouble after I burn DVD's. It has mostly happened to season series DVD but it has happened to normal movies. They play fine, the menu and everything comes up but when you go to play the dvd it will just skip though all the chapters. Spending about half a second on each.
    I am using a plextor 708 to burn and dvd2one to shrink them and I am using ritek dvds. I have only had this problem with just a small amount of my dvds.

    Anyone know what is causing this?
     
  2. GIJohn

    GIJohn Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    What program are you using to author the DVD's? I have had problems using Nero to encode and author DVD's so I just use it to physically burn the disc.
     
  3. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    These symptons point to you choosing the wrong option in dvd2one for the files you ripped.

    There are 2 modes in dvd2one (depending in what version you have):
    Full disc
    Movie only

    What program did you use to rip/transfer the dvd to the hard drive?
    And what did you actually transfer - ALL files or just the movie?

     
  4. a1cjr

    a1cjr Member

    Joined:
    Aug 27, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I use full disc option on DVD2ONE and I use dvd decrypter to rip the files to hard drive.
    I use nero to burn the files to disc.
     
  5. baabaa

    baabaa Active member

    Joined:
    Jan 7, 2003
    Messages:
    2,217
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    What mode did you use - IFO or FILE?

    Did you rip ALL the files across?

    If so try it again, in FILE mode and hit CTRL+A and make sure ALL files are highlighted then hit go, it should work......because normally Dvd2one checks the folder to make sure you have ALL the relevant IFO and VOB files (in full disc mode) in order to compile a dvd compliant VIDEO_TS folder.

    Let us know how you get on..........
     

Share This Page