1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Error (80010002), black screen freeze and devhook help!

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by clownbaby, Sep 14, 2007.

  1. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have searched the forums but didn't find anything that really helped me solve my problem.

    So every time I try to run a .iso game it gives me the error(80010002) even with ones i just downloaded. and with a couple of my .iso game files they don't boot it just goes to load them and it just freezes on a black screen.
    Can anyone help me?will Devhook solve any of the problems?if so, how do i go about installing devhook?

    my PSP is currently running custom firmware 3.40 OE-A.
     
  2. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    you cant run devhook on that version. tell me what your kernel is set to because on 3.10 oe i had problms with the isos due to the kernel...basicaly try switching the kernel in recovery mode (reboot psp holding r-trigger)
     
  3. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    sry im kind of a noob lol, but is it (in recovery mode) under configuration ----> game folder homebrew? its currently 3.40 kernel i can change it to 1.5 kernel. should i do that?
     
    Last edited: Sep 14, 2007
  4. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    its ok lmao. we were all there at once. ok here is what you do lol. you go into recovery > Configuration > and there you will see kn or kernel it will say either 3.40 or 1.50... if you have 3.40 go to 1.50...vice versa.
     
  5. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok done. got devhook running. how exactly does it work lol
     
    Last edited: Sep 14, 2007
  6. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    no no, you acna only run devhook on 1.50! ur good to go with custom fw. do me a favour and try running your game.
     
  7. assadi84

    assadi84 Regular member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can you tell me what the error say ?!
     
  8. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    devhook boots and stuff but my games (the individual .iso files wont boot) on their own running the custom firmware i still get the same: this game could not be started! game error(8001002)
     
    Last edited: Sep 14, 2007
  9. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    can you tell me what all of your recovery options are set to then? ill help you adjust them. OH and the game also might need a higher version...try going to 3.52 M33-4.
     
  10. assadi84

    assadi84 Regular member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can you list what your compelete configrations are in the recovery.
     
  11. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    i kinda just said that lol.
     
  12. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Skip Sce logo (enabled)
    Hide corrupt icons (enabled)
    game folder homebrew (1.50 kernel)
    autorun program at /PSP/GAME/BOOT/EBOOT.PBP (Disabled)
    Use NO-UMD (Disabled)
    Fake region (Disabled)
    Free UMD region (Disabled)

    that what you looking for?

    yea sry about all of the edits lol
     
    Last edited: Sep 14, 2007
  13. assadi84

    assadi84 Regular member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What about the configrations under the advanced --> advanced configration.
     
  14. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yes it is. now you edit your 1.50 kernel to 3.10. go to advanced > then config there and enable plain boot in umd/iso. also you should free umd region (enable) and also enable use no umd...in case you do not have a umd in the psp. that may also be your problem.
     
  15. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    plain modules in UMD/ISO (disabled)
    Execute BOOT.BIN in UMD/ISO (disabled)
    Use isofs driver also in UMD-inserted mode (disabled)
     
  16. assadi84

    assadi84 Regular member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    He is running 3.40 OE-A and i think most of the games are under that version, and he have to set the kernal to 3.40 since he using 3.40 OE-A and not a 3.10 OE. :)
     
  17. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    enable the first one (plain modules). and also do what i told you before.
     
  18. marlino23

    marlino23 Regular member

    Joined:
    Apr 1, 2007
    Messages:
    2,821
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yeah ur right, but i think you know what i mean lol. sorry i was just referring to myself back then.
     
  19. assadi84

    assadi84 Regular member

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If still nothing worked, try updating to 3.52 M33-4.
     
  20. clownbaby

    clownbaby Member

    Joined:
    Sep 9, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    games work! thanks! Should i leave the kernel set to 1.50 or change it back to 3.40?
    And one game still freezes on a black screen (G.R.A.W.2)
     

Share This Page