1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Errors in burning phase with Shrink

Discussion in 'DVD Shrink forum' started by geetus, Jan 17, 2007.

  1. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have been having this problem a lot lately - I usually rip & burn with DVD Shrink, with AnyDVD running in the background. I realize that some of the newer DVD's have protection that may be too much for that combination alone to handle, but it SHOULD work on older DVD's (I'm trying to back up Brazil - dvd was released AGES ago & shouldn't have anything too complicated as far as protection goes).

    Anyway, I keep getting CRC errors during the burning phase. Right now I'm running it through RipIt4Me, but I've done that before & gotten the same error.

    Something worth mentioning is that during the burning phase, it reaches 25%, then starts over at 0%. After that, it'll go as high as 30 something percent, and stop with errors. When it stops, though, it goes back to 25%. That seems odd to me.

    The disk is slightly worn, but it plays fine in a DVD player.

    I started out using RiData media. I just tried it with a Maxell disk and it still got the error.

    *Bonus* I just bought a new Plextor PX-755UF, so we can rule out hardware right away.

    Anyone have any ideas? Software settings, perhaps? I can post logs after I finish my attempt using RipIt4Me (which I predict will fail).
     
  2. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OK, so RipIt4Me was a failure even before the burning phase. I get "Invalid data in file C:\brazil\VTS_01_4.VOB"

    I did run FixVTS on it when I don't think I needed to, though. I was just trying to make sure.

    At least I didn't waste another blank dvd...

    Is my source disk too scratched, maybe? If so, why the weird errors during the burning phase when I try to use my usual method?
     
  3. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Here is the RipIt4Me log:

    I 21:35:09: RipIt4Me Version 1.6.3.0
    I 21:35:09: Starting Wizard at 21:35:09
    I 21:35:09: Running Windows XP Service Pack 2
    I 21:35:09: FixVTS version: 1.6.0.2 -- All OK
    I 21:35:09: DVD Decrypter version: 3.5.4.0
    I 21:35:09: DVD Shrink version 3.2.0.15
    I 21:35:09: _________________________
    I 21:35:09: SPTI layer available
    I 21:35:09: _________________________
    I 21:35:09: Ripping mode: Full Rip
    I 21:35:09: Main title(s):
    I 21:35:09: Title 1 (VTS 1 PGCs 1) -- 2:23:09s -- 4:3
    I 21:35:09: Remove Protected Cells = on
    I 21:35:09: Remove Tiny Cells = on
    I 21:35:09: Remove Useless Menu Cells = on
    I 21:35:09: Bypass annoying PGCs = off
    I 21:35:09: Remove Last VTS = on
    I 21:35:09: Blank bogus VTS = on
    I 21:35:09: Run FixVTS on full DVD = on
    I 21:35:09: Rip JACKET_P folder = off
    I 21:35:09: Copy IFO mode = 0
    I 21:35:09:
    I 21:35:09: Copying original IFOs into target directory
    I 21:35:10: 2 IFOs copied.
    I 21:35:10:
    I 21:35:10: Wizard Step 2: PSL file creation
    I 21:35:13: DVD Volume Label: NO_LABEL
    I 21:35:13: Loading IFOs
    I 21:35:13: Region code: 1
    I 21:35:13: Done opening IFOs
    I 21:35:13: Retrieving sectors from DVD drive
    I 21:35:14: CRC32 value = 0x558035E4
    I 21:35:14: Creating Protected Sector List (PSL) file
    I 21:35:14: Done creating PSL file
    I 21:35:14:
    I 21:35:14: Wizard Step 3: Ripping DVD
    I 21:35:16: Starting DVD Decrypter
    I 21:35:16: Found no unreferenced titleset.
    I 21:35:16: Waiting for Decrypter to be ready
    I 21:35:19: Done importing the PSL file, now starting ripping...
    I 22:03:42: Done ripping ...
    I 22:03:42: Decrypter ripping time: 00:28:26
    I 22:03:43:
    I 22:03:43: Wizard Step 3B: IFO cleanup
    I 22:03:51: Loading IFOs
    I 22:03:51: DVD is region-free
    I 22:03:59: Scanning VTS 1 for BOVs
    I 22:04:00: There are no protected cells. This DVD does not seem to be protected.
    I 22:04:00: Found no unreferenced titleset.
    I 22:04:00: Analysing DVD structure
    I 22:04:00: MD = 400
    I 22:04:00: MV = 10000
    I 22:04:00: BOR = 1
    I 22:04:00: BON = 1
    I 22:04:00: REB = 1
    I 22:04:00: BOS = 1
    I 22:04:03:
    I 22:04:03:
    I 22:04:04: Analysis done
    I 22:04:04: Cleaning up cell commands
    I 22:04:04: Looking for bogus VTS
    I 22:04:04: No bogus VTS found
    I 22:04:04:
    I 22:04:04: Wizard Step 4: FixVTS
    I 22:04:17: Running FixVTS to cleanup DVD
    I 22:04:17: FixVTS version: 1.6.0.2 -- All OK
    I 22:04:17: Running FixVTS on the full DVD
    I 22:13:05: Starting DVD Shrink
    I 22:19:52: Making the DVD jump to the menu
    I 22:20:23: Preferred Menu Language: English
    I 22:20:23: Preferred Audio Language: English
    I 22:20:23: Preferred Subpic Language: English
    I 22:20:23: Region code register: 0
    I 22:20:23: SPRM[14]: 0
    I 22:20:23: Navigating to the first menu
    I 22:20:24: Inserting tests and Jump in first-play PGC
    I 22:20:24: Done
    I 22:20:28: Starting DVD Shrink
    I 22:20:32: Done!
     
  4. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I can also rule out scratched media - I ran the dvd through Plextools CD\DVD test and it found no errors (that took 4 hours). That pretty much narrows it down to software. Any ideas?
     
  5. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OK, I got it. I used DVDFabDecrypter to rip, and dvdshrink\nero to burn. DVDShrink & DVD Decrypter just wouldn't rip it right.

    Thanks for all the help, geetus! ;) lol
     
  6. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You need to update RipIt4Me and FixVts.
     
  7. geetus

    geetus Member

    Joined:
    Jan 17, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Will do - thanks for the advice.
     
  8. PacMan777

    PacMan777 Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    3,836
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You need the updates and when you install the latest version with the installer, the FixVTS will still need to be updated, unless they added the latest version within the past day or so. Let the installer put FixVTS in the Programs folder, if you haven't already and then copy the latest version into the folder over it.

    It's strange. I didn't see an error in the RI4M log. What was the problem there. When it said Done, that indicates the quick analysis gave the compliance an okay.
     
  9. dialysis1

    dialysis1 Regular member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    4,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    That is not the DebugLog.txt file. That's the important one.
     
  10. PacMan777

    PacMan777 Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    3,836
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    True the Debug log tells a lot, but the regular log tells the task completed when it says Starting Shrink and then Done. Usually when that happens the Debug log is uneventful as well.
     

Share This Page