1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Euro-vox Max Help wanted please guys!

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by simonbrow, Feb 21, 2008.

  1. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have got a box i think its
    Euro-vox max thats all it says on the front.
    I got it home plugged it in and did an autoscan and hey presto but my friend came around and started messing with it and did a powerscan and now i get nothing apart from the basic channels
    please help
    I live in Rochdale nr Manchester and am a Virgin customer its driving me mad
    Thanks Simon
     
  2. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Sounds like the emu is off. To turn it on press menu,language settings, type 1968 on remote and enable emulator. Press blue button to save and exit. Exit again to view.
     
  3. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Press menu, installation and user installation, if it asks for a pin use 1004. If you see a list with a lot of TPs, (frequencies), press the red button to update channels. Screen will go blank for a minute and will then update your channel list.Exit to any Sly sports channel and let it update the codes, will take a few minutes

    If they have really messed it up you may have to do a bit more, but we can fix that. BTW you will have to sort all your channels again.
     
  4. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Aha a good evening to you Celt :)
     
  5. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    lol Good evening Scouser , I was lurking earlier elsewhere and I left a question for you on the board :)
     
  6. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Will lurk also :) Near my retirement time, heading off for the weekend tomorrow so need to be refreshed for drinking purposes :)
     
  7. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    no luck with those guys it come up service unknown on skysports 2
     
  8. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    lol Im heading myself , you have a good weekend and talk to you soon :)
     
  9. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    @ Celt had a lurk but havent a clue on those cards sorry :(

    @Simon you say you are on VM, need to know if your are ex N** or others.
     
  10. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11

    @Simon you say you are on VM, need to know if your are ex N** or others.[/quote]

    I am on old N t l connection
     
  11. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    No problem lol , Im still looking further so I let ya know how I get on :)
     
  12. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thank you can i just say I am so chuffed you are being so helpful its much appreciated i can assure you

    Thanks Simon
     
  13. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I see the problem.

    Press menu, config, clear data and do a factory reset, press OK. Again if it asks for a pin use 1004.

    Powerscan option will come up, enter 6887 as the symbol rate on the second line. Start frequency range at 100.000 Mhz, end frequency range at 850.000Mhz, Press OK to start scan, will take a while to complete. Exit all the way out.

    When this has completed then follow below:

    Press menu, installation and user installation, if it asks for a pin use 1004.Press the red button to update channels. Screen will go blank for a minute and will then update your channel list.Exit to any Sly sports channel and let it update the codes, will take a few minutes
     
  14. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Good man Scouser lol :)
     
  15. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Fingers crossed and my matchsticked eyes are closing :)
     
  16. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    OK its scanning now so ill let you know how it goes thank you again
     
  17. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    now it says no transponder to scan
     
  18. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Try this

    Go to menu, config, clear data and then clear channel data. Then do a normal powerscan from 100.000 to 850.000 using symbol rate 6887 N*L
     
  19. simonbrow

    simonbrow Member

    Joined:
    Feb 21, 2008
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It does not ask on the powerscan for my provider it just asks for the symbol rate which i put in the top 2 symbolrate rows and it says Mbaud after it
     
  20. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96

    Press Menu ,Installation, User installation,Enter pin 0000, Press yellow button(power scan) Mode normal
    Start 100.000 Mhz
    Stop 850.000 Mhz
    Symbol Rate 6.887 Mbaud
    Symbol rate 0.000
    Symbol rate 0.000
    Symbol rate 0.000

    Press ok on remote

    The box should pick up the transponders then it scans for the channels and should pick up around whatever is available in your area
     

Share This Page