1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

every time i burn this bin file i get a mp3 menu on dvd player!!please help!!

Discussion in 'CD-R' started by reptile, Jun 30, 2003.

  1. reptile

    reptile Guest

    hello all
    i am new here so hopefully my question isnt too newbieish,

    i downloaded a bin file of a move and i tried burning it in burnatonce by making a cue file (read the post on how to do it), ive also tried to burn the bin and the cue seperate times in nero, fireburner,burnatonce, and alcohol 120% and every result has been when i put it in the dvd player i get a munu that says mp3 on the top of it, ive wasted about 20 cdr's trying to get this to burn!
    it is an svcd bin 808 mb made a cue file for it please help someone!


    thank you
    joe
     
  2. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Dunno if its possible to ovveride menus and stuff when burning images but you could extract the contents of the BIN file and burn that as a (S)VCD.....just uncheck the "Enable Menu" box in the Menu tab
     
  3. reptile

    reptile Guest

    ok do i do that i nero??
    any idea why it does that? all my other bin/cues were fine!



    joe
     
  4. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Yeah do all of that in Nero (the burning part that is)... for the extraction, use CDMage, ISOBuster, WinISO or whatever (heck I think WinRAR can do it too)

    I find that (S)VCD images for me at least, are hit and miss if i use the image file so i just extract the movie part and burn it myself
     
  5. reptile

    reptile Guest

    ok i got isobuster now i have a file called track 01 with a cd symbol i extracted the raw data do i burn it as a svcd now?


    joe
     
  6. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    In ISOBuster look in the MPEG2 folder... select the MPG file, right click and click Extract... now in Nero, use that file to burn the (S)VCD
     
  7. reptile

    reptile Guest

    ok im lost
    where is the mpeg2 folder?? i only see options of extract raw data and other one but no folder??


    thank you
    joe
     
  8. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Click on the little plus sign next to Track 1. Now keep clicking on those plus signs until you see MPEG2

    Actually it might be in a different folder and the extention might be .DAT

    Either way you are looking for the biggest file inside that image. Extract that file and use it to burn a (S)VCD in Nero_X_X_X_X_X_[small]ASUS A7V333+RAID, AMD2100+
    Samsung 512MB, PC2700
    240GB [2x120GB, 7200, 8MB]
    MSI Starforce, GeForce4 Ti4400 128MB[/small]
     
    Last edited: Jun 30, 2003
  9. reptile

    reptile Guest

    got to track 1 on isobuster
    thats as far as it goes though no more plus signs its saying its 700mb.
    i can right click on it and my options are:
    extract user data
    extract raw but convert to user data
    treat as video only extract but filter only m2f2 mpeg video frames (i tried that and got a 0kb file)
    and extract raw data (tried that and tried to burn it came out as a cd1 file tried to burn it as an image didnt work as well as an svcd and wouldnt load)

    this is the weirdist bin ever if you can still help me out it would be GREATLY appreciated.

    thank you for all
    joe
     
  10. cd-rw.org

    cd-rw.org Active member

    Joined:
    Jan 22, 2002
    Messages:
    1,426
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
  11. reptile

    reptile Guest

    cd-rw
    thank you for the good recomondation for vcdgear
    yet when i try to load the bin i get a error saying "unable to locate aveseq/music mpeg tracks" and when i try to load up the cue it says its missing info but i know everything is in there.

    i hope this is not too frustrating your help is greatly appreciated

    thank you
    joe
     
  12. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Firstly, the CUE file is just a bunch of text pointing to the BIN file. Secondly, are you sure this image is of a SVCD/VCD? Could it be a fake?
     
  13. reptile

    reptile Guest

    i have no idea if its a fake or not it sure seems like it could be.
     
  14. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    What are the folders/files contained within the image, what are their sizes?
     
  15. reptile

    reptile Guest

    i cant get to the folder inside the image it seems as if there are none when i open it in isobuster all i can see is a track 1 which is 703mb while the whole file is 803mb, i cant seem to get into the image.
     
  16. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Interesting..... *pauses for a second*.... might I suggest fake then? ;P
     
  17. reptile

    reptile Guest

    so weird that it would be?!

    its battle royale and the guy had both cd1 and cd2 i dont know why he would be carrying a fake??

     
  18. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Hehe thats a wierd movie. Wierd but kinda good... in a wierd way hehe
     

Share This Page