1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FRAPS is driving me insane!!!

Discussion in 'PC hardware help' started by Waymon3X6, Dec 16, 2007.

  1. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ok, I thought this would go away in time but I cant seem to find out how to make it go! There is a number in the top right hand corner of my screen that ells the average fps. I cant get it to go away! I have installed, uninstalled, ran ccleaner but I cant get it to go. It is on my videos, my games and even on when my screensaver goes on.

    How the hell can I completely uninstall this annoying piece of crap!?
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. REAM

    REAM Guest

    i persoanlly love it, but you an press F10 or F12, if i can remember, to get rid of it while in games/ movies.
    Last edited by a moderator: Dec 16, 2007
  4. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Already tried that. The average is there even when fraps isn't on. Fraps is not in taskmanager when the average is there, its like a ghost program...
  5. REAM

    REAM Guest

    then sorry, but i got nothing for you :(
  6. phill2000

    phill2000 Guest

    Have you tried Ctrl + R in-game?

    If not check the control panel of your graphics card, I had a similar problem with an ATI radeon card. It was putting the fps onscreen and disabled it by going to the ATI Tray Tool & selected Options > OnScreen Display and removing the optin in there.

    Other than that I dont know what to suggest. Sorry bro!

  7. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ha, that did it! Thanks phil! I must have enabled it a while ago, and forgot that I did and how I did it.

    But thanks again man!
  8. phill2000

    phill2000 Guest

    No probs fella. Drove me mad at the time and I was pulling my hair out. Anyway nice to know it sorted it ;o)

    PS what solution worked?....Ctrl + R or the ATI tray?
    Last edited by a moderator: Dec 16, 2007
  9. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ati Tray tools had it enabled. I thought it was fraps because the number looks the same as Fraps's.
  10. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,017
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    118
    I personally run most of my games with Fraps enabled. Don't forget with fraps you can choose which corner it occupies.
  11. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Yes, I always knew that. I am the kind of person who likes to toy with things and find out what makes them tick, so I knew the setting under Fraps pretty well.

    It was just that the average fps number that I couldnt get to go away looked like the numbers from fraps. Same yellow color, and same size and thats what made me think the culprit was fraps.
  12. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,017
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    118
    Yeah, come to think of it that is right...
  13. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Yeah I remember when ATI tray tools did that to me too! I couldn't find where to shut it off. Luckily I got a 7900 GTX a few days later.
  14. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,017
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    118
  15. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    It was much better. This was back when I had a x1900 gt.
  16. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,017
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    118
    A 7900GTX is hardly a big boost from an X1900GT really.
    What was your 3dmark with the 7900 by the way, or didn't you test it?
  17. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    My 3Dmark went up about a thousand.
  18. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Abuzar, you got a 3850 now I see. How do you like it? What's your score with it and what drivers are you using with it? 7.11?
  19. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I like it a lot. I am getting 10,574 with it. I'm using driver version 8.432.0.0.
    Last edited: Dec 17, 2007
  20. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    What catalyst is that? Are you going to sell this one too?
  21. abuzar1

    abuzar1 Active member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    5,829
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    [​IMG]

    I'm not selling the video card, but I am selling the PC.

Share This Page