1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

game iso's will not play on new memory stick firmware 3.40 oe-a

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by vismond, Aug 5, 2007.

  1. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just bought a 4 gig memory stick for my psp, i had flashed it last week with the one gig stick I had, everything worked, i was able to play isos and everything, now i put this new card in, copy everything from one over to the other, and nothing will play. I don't know why this is happening and I've tried everything I can think of. I'm running firmware 3.40 oe-a. If anyone can help me that would be much appreciated.
     
  2. Sudds

    Sudds Active member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    3,703
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Format your 4gig in the PSP, this will create all the right folders.
     
  3. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I tried doing that... and dropping the iso's in the iso folder that the format created... still nothing. It's honestly a headache!
     
  4. Sudds

    Sudds Active member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    3,703
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Have you set your GAME folder to run 1.50 kernal?
     
  5. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    How do I do that?
     
  6. Sudds

    Sudds Active member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    3,703
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Go into RECOVERY MODE select configuration and in there is an option to run the GAME folder as 1.50 homebrew.
     
  7. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    That doesn't work either. It's bizarre. I've tried reflashing it with the 4 gig stick, but no games will load. Not iso's or cso's.
     
  8. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The games show up on my psp, they do their whole background animation and everything, but when they launch it just says "game cannot be played"
     
  9. PDOWNZ

    PDOWNZ Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    make sure there is a UMD in your UMD drive. that is one of the reasons that it wont play.
     
  10. vismond

    vismond Member

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've tried it with a umd movie in there...
     
  11. PDOWNZ

    PDOWNZ Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    lol...thatz why it won't work put a GAME in there and Have some fun lol...OH if you can help me with my problem that would be gr8...if you know how to flash CWCHeat on the PSP then plz post direction thankz
     
  12. MMMike

    MMMike Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yup Ive got that same problem..it all works fine on my 1 gb memory stick but when i put the 4gb in the ISO's dont work...it just says "game could not be started 800000004" or sum sorta number error...whats up with that???
     
  13. Smurff

    Smurff Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    where'd you get your stick?
     
  14. MMMike

    MMMike Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Frys electronics...its a LEXAR brand though...does that matter???it still looks exatly like a Sony one..black says magic gate and memory stick pro duo...
     
  15. GCFANATIC

    GCFANATIC Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    there is a lot of dodgy 4 gb sticks on the market that will only boot games that are less than 1 gig, try an iso that is less than 1 gig in size...
     
  16. MMMike

    MMMike Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i do...all my ISOS are only lik 400-500 megabytes....and there all PS1 games...i used to be on 3.40 OE-A but i downgraded to 3.0E-C so yea...it works fine on my 1 gig stick but not the 4...idk what to do....

    also do u know how to add music and a video icon to a homebrew????im sick of seeing just a still image...
     
  17. Smurff

    Smurff Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    3,410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    if u got it at Frys it shouldn't be Dodgy,

    if ppl are unfamiliar w/ Frys it's like a Circuit City.
     
  18. MMMike

    MMMike Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    wat u mean by dodgy?? well i got it at fry's but its a LEXAR brand
     
  19. sphynx630

    sphynx630 Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Messages:
    253
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    He's saying that if it's from Fry's then it isn't dodgy.
     
  20. MMMike

    MMMike Member

    Joined:
    Jul 22, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh ic ic but than if its not dodgy than why does it refuse to load my psx games???
     

Share This Page