1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

games don't play

Discussion in 'PC hardware help' started by ravens1, Jul 15, 2007.

  1. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have had a problem for a really long time, and now i really want to play my games.

    The problem is that my games do not play. Backups and real games don't work. I am able to install the games and when i double click the shortcut, (or just launch the game) I will get as far as the first screen or the loading screen for that game. Then my computer will freeze. So i am forced to turn it off or restart.

    Again, the actual disc or backup discs don't work. I have directx 9, and i have updated it.

    So, how can i play my games? Thanks.
     
  2. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  3. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Could be drivers, or an overheating problem. My old comp would do the same thing and it was because of overheating.
     
  4. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Overheating, Really?

    I was using google and reading someones problem similar to mine, and someone mentioned something about overheating. Some of my games load fine and some do not. I just installed Everest Home. Is there a way i can check to see if my computer was overheating with that?
    What do you recommend i do if my computer is actually overheating?

    An off topic question: I was thinking of reformatting. Do you know if i can use the same serial to activate windows if i am installing the same os from the same disc?

    Thanks
     
    Last edited: Jul 16, 2007
  5. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    A program called speedfan http://www.almico.com/sfdownload.php
    And yes you can use the same serial, but if you format about every other month...( like me ) it will eventually cut you off after about 10 times :).
     
  6. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Do you know of a tutorial for speedfan?
    Are there any settings i need to adjust. The program is a little confusing.

    Thanks
     
  7. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I dont know much about it but I do know that you can change the speed of the fan on the tab Readings. You can put the percentage up to 100%. Thats all I know sorry. You can check their website though.
     
  8. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Do you know if its possible to take out the video card from a laptop and put it in a desktop pc? Because my brother owns a laptop and i was thinking of taking it out and putting it in mine.
     
  9. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If you have the same slots on the labtop and the pc, either a pci, an agp, or a pci express slot.
     
  10. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I just bought a video card and installed it with a lot of trouble. I don't know if all the settings are right, but my games still freeze.
     
  11. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,014
    Likes Received:
    78
    Trophy Points:
    128
    moved to correct forum
     
  12. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Mine use to do that too. When I added an extra gig of ram the comp completely froze and I couldn't move the mouse at all. I fixed that by doing a bios update on the motherboard. I dunno if that is your problem, but its a possibility.
     
  13. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,321
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    You do have graphics drivers installed right? Are they up to date?
     
  14. 1ceCold

    1ceCold Member

    Joined:
    Jun 25, 2007
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Even if they weren't up to date the game would still load in "software" mode but it would take a longer time. It could be over heating like they said above. But it depends on how how your processor is. If your using a gigabyte board or idk if it matter. Download Easy Tune 5.
     
  15. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks for the replies.

    Hmm, how do i do a bios update?

    I just reinstalled the driver for my Radeon card, and nothing seemed to change. Driver up to date? I just got the card and installed it so i assume they are up to date. I will check to see if theres a newer version. I will also see what i can do with EasyTune 5.
     
  16. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What motherboard do you have?
     
  17. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I don't know what motherboard i have, how do i check?
     
  18. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  19. ravens1

    ravens1 Regular member

    Joined:
    Aug 26, 2006
    Messages:
    238
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have an Intel d865gbf motherboard.
     
  20. Nelmeco

    Nelmeco Regular member

    Joined:
    Feb 17, 2007
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

Share This Page