1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Gigabyte EP45-US3P sound issue

Discussion in 'PC hardware help' started by deadbody, Jul 10, 2009.

  1. deadbody

    deadbody Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just bought this new motherboard gigabyte EP45-UD3P and install new windows xp3 with new realtek sound driver from web site(also tried the MB CD). Im having problem with 5.1 sound output.. My speaker setiing is selected as 5.1 from windows control panel.. Realtek HD audio manager (5.10.0.5780) set to 6 speakers. All the speaker tested from realtek audio manager seems plays sound perfectly but When i play music with winamp and media player 11 only 2 front speaker sound is coming out but center and rear(set as side) speaker has no sound.... can anyone help me pls...
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. cee43ja1

    cee43ja1 Regular member

    Joined:
    Sep 14, 2007
    Messages:
    4,135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    the music is not native 5.1. try a dvd that has 5.1 surround sound, and it'll work.

    if there is a 3d setting, like creative's CMSS-3D, enable it. that will output sound to all speakers.
    Last edited: Jul 10, 2009
  4. deadbody

    deadbody Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    but all the music i played from my last MOBO did play 5.1 sound...

Share This Page