1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Guide: Creating dvd-5 xbox 1 games w/ sh-d162c

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by bhetrick, Jan 24, 2007.

  1. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    If you want to backup your original xbox 1 games but have since sold your xbox.

    I used:
    - samsung sh-d162c w/ kreon
    - xbox backup creator
    - wx360
    - craxtion 4
    - imgburn

    Steps:

    - put original game in sh-d162c and open xbc 2.3
    - "Options" tab, set "drive specific" to "xbox one"
    - "Drive tools" tab, selected "unlock drive"
    - "Read Tab", selected "image style > complete backup" then checked box "use sector mapper"
    - select "start"

    Dual layer-ready iso is created. Now to extract the files to fit it to a single layer.

    - open wx360
    - click "open file" icon in upper left
    - browse to where you saved the dl ready iso, select it, then click "open"
    - all files are now shown, click "File" in upper left then "extract all files" and select save location.
    - once all the files are extracted, check to make sure they total no more than what will fit on a dvd-5.

    Now that you have the files you want to recreate a single layer iso out of them. I used Craxtion 4 to do that. There are other xiso programs which work like Craxtion 4, but I can't comment on them.

    ***IMPORTANT*** What ever program you use, you want to make sure that it DOESN'T patch the default.xbe. I believe Quix does patch it. You can check by using xbefix. I know Craxtion works because I've already used it for a few games.

    ***IMPORTANT*** In Craxtion 4 the "Autopatch ISOs/Folders where applicable" box must be UNCHECKED. It is checked by default. Go to "File > Preferences > General Settings" and it's there.

    But that's it. Once I made an iso with Craxtion 4 I used imgburn and burnt it to a Sony 16x DVD+R at 8x and it plays perfect.



    GAMES CONFIRMED WORKING
    Black
    Crimson Skies
    Doom 3
    Ford Mustang
    Forza Motorsport
    GTA San Andreas
    GTA Vice City
    MX vs ATV: Unleashed
    Over the Hedge
    Punisher, The
    Rallisport Challenge
    Scarface: The World is Yours
    Star Wars: Battlefront 2
    Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith
    Star Wars: Knights of the Old Republic
    Star Wars: Knights of the Old Republic 2
    Stubbs the Zombie
     
    Last edited: Apr 4, 2008
  2. vankorver

    vankorver Member

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Great guide bhetrick. Tried it with a few games and the backups I made run perfect. Thanks.
     
  3. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    @bhetrick
    did you need to patch the iso with a ss file after you recreated it?
     
  4. adammy

    adammy Guest

    where exactly do i uncheck the "autopatch iso" box?
     
  5. mshack1

    mshack1 Guest

    Awesome, i've been waiting for a technique to use with the sd162
     
  6. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I made a backup of san andreas using this method, but when the game gets to the last point at the loading screen, it crashes, what have I done wrong?
     
  7. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I can't get FABLE to backup using this method. Anyone else try this game using this method?
     
  8. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    XBC injects the ss for you.


    Sorry about that. Guess I should've mentioned where above. Go to "File > Preferences > General Settings" and it's there.


    I did do SA and it worked for me. Describe what you mean by crash. Freezes, black screen, etc.


    I don't have Fable so I can't comment on if it works or not. I thought I've read somewhere else on the forums here that someone else has been able to do it, but I don't know if it was on a single layer or not.

    Have you been able to make any other single layer backups this way? Also, I've read in another forum that not all xbox 1 games may work when converted to a single layer. What kind of error are you getting?
     
  9. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have made other backups this way and it works. It will actually load up the game like normal and go through the dvd file before you get to the New Game/Load Game screen. But right when it's about to get to that screen, it will restart the original dvd content as if I had just inserted the disc.
     
  10. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    I made a backup of san andreas using this method, but when the game gets to the last point at the loading screen, it crashes, what have I done wrong?
    --------------------------------------------------------------------------------



    I did do SA and it worked for me. Describe what you mean by crash. Freezes, black screen, etc. ----------------------------------------------------

    The game starts up fine, upto the main loading screen, when the loading bar gets full, it freezes, it doesnt go any further from that particular point, sits at the loading screen.
     
  11. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I seen in another thread you got it working. What did you do different? Fix the xbe?
     
  12. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can someone PLEASE help me with FABLE
     
  13. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    My original fable backup, that was used on my xbox, works perfectly fine on my 360, didnt need to make any changes, should be the same for you. Are you copying the original?
     
  14. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yes I'm copying original. Which method did you use?
     
  15. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I already had a fable backup that I was using on my xbox, I didnt need to burn it again, it worked as it is.
     
  16. adammy

    adammy Guest

    confirmed working with forza motorsport and GTA:SA

    great guide bhetrick, working like a charm, should be a sticky!

    definetely!
     
  17. bhetrick

    bhetrick Active member

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Messages:
    4,681
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Sticking it would be nice.

    Post your working games and I'll keep adding them to the "confirmed working" in the guide.
     
  18. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What I'm asking is when you did make your backup for your xbox1, what method did you use? (i.e. qwix, craxtion, etc...)
     
  19. lilg_06

    lilg_06 Regular member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    1,106
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    @Viper3
    I made the backup by linking my comp and xbox 1, then made a ftp connection, and ripped the iso to the comp and burned it. I tried this craxtion method, by extracting all files, etc, and it also works, so I have got a working copy of Fable and GTA SA by using this method. Are you sure the xbe file is okay?
     
  20. Viper3

    Viper3 Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Did you use craxtion 3 or 4? I heard that some people got it working for 3 and not for 4 but I don't know if there is any truth to that.
     

Share This Page