1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

halo 3 xbox live glitching

Discussion in 'Xbox 360 - Modding & Hacking' started by dsmock, Dec 28, 2007.

  1. dsmock

    dsmock Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    so i recently got the halo 3 version of the xbox 360 and i got xbox live. i have been playing it and at first it was fine, but now every game i play everything glitches i.e. people appear behind me after being in front of me, i melee someone in the back twice and they don't die, and sometimes i just randomly die when no one is around and it doesnt even say " you were killed by...". also the matchmaking lobby takes forever now. it usually takes 15 minutes to get to a game. i was just wondering if there was any way to fix it. thanks
     
  2. wkdclwn

    wkdclwn Member

    Joined:
    May 23, 2007
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    sounds just like LAG
     
  3. Emjei2k

    Emjei2k Regular member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yeah sounds more like a network issue, make sure your connection is good and stable.
     
  4. dsmock

    dsmock Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i am hooked up directly to the router and the xbox live test says confirmed on everything. i tryed changing the ethernet cable and the matchmaking still takes a really long time. do you know if there is any way to make matchmaking faster?
     
  5. Emjei2k

    Emjei2k Regular member

    Joined:
    Nov 11, 2007
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Is it possible you can connect it directly to the Modem ? Just to see if it still does the same. If anything, you can also try Reseting the Router.
     
  6. dsmock

    dsmock Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i tried reseting the router and nothing changed. but connecting to my modem means i have to unplug it from the router and that will make the internet on my computer not work
     
  7. NserUame

    NserUame Regular member

    Joined:
    Dec 29, 2007
    Messages:
    334
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It's something on your end if it is a persistent problem. If it was a one day issue I'd say it could have been due to server issues (for instance tonight trying to get into COD4 was a royal pain).

    Try hooking the 360 up directly to the modem. Yes we are aware you wont have internet on your computer during this, but honestly what could you possibly be doing on the computer while playing Halo? If this resolves the issue you might want to check your router settings and make sure that your settings aren't blocking Xbox Live. My D-Link router would allow me to get onto Xbox Live but it was incredibly laggy until I opened up some ports.

    If you tell us what type of modem and router you're using it may help some of the more tech efficient people help you out. Sorry I can't be of more help but all I've learned is from first hand experience and I haven't quite had your problems so I'm of little help.
     
  8. fudpucker

    fudpucker Regular member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    you need to use your computer to see what speed tour connection is, you need a good size bandwith for online gameing.
    on the pc go to something like internetfrog. com or performance.toast .net and tell us what you download and upload when the problem happens again.
     
  9. dsmock

    dsmock Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    how would i go about opening ports i have a wgr614 netgear router
     
  10. fudpucker

    fudpucker Regular member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    the easy way to do that is buy a xbox live compatible router.
     
  11. dsmock

    dsmock Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    the wgr614 is compatible but how do i open up ports
     
  12. fudpucker

    fudpucker Regular member

    Joined:
    Feb 7, 2006
    Messages:
    1,283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    how do you know you need to open ports on the router?
    when you run a connection test on the 360 what does it say about the nats?
    did you run a speed test on your pc?
    to me it sounds like a slow connection.
    run a speed test and tell us what your connection is.
     
  13. jelle2503

    jelle2503 Regular member

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    xboxlive requires a decent broadband connection. not a crap one ;)
     

Share This Page